«Промені літа» й маленькі творці великого світу

Події«Промені літа» й маленькі творці великого світу

«Промені літа» й маленькі творці великого світу

Дитячий малюнок. Які емоції виражені в ньому? Радість, задоволеність або туга, страх, самотність – що живе в душі тої чи іншої  дитини ? Зараз, безпосередньо тут?

Тут – це де? Ми – дорослі звикли все аналізувати, критично споглядати, мислити. А тут на тобі – просто малюнок, і роби з цим шматком  паперу що хочеш. Можеш викинути, згодом, але раджу зберегти й захоплюватись. Захоплюватись кожним мазком фарби, кожною лінією олівця, чи фломастера. Бо насправді це емоції. Певно, саме тому коли заходиш до галереї Імпасто, то тебе переповнюють емоції. Вони виринають маленьким відрізками, перестрибуючи з малюнка на малюнок, чіпляють краєм кольоровості й осідають в свідомості: часом усмішкою, часом здивуванням… але завжди безпосередністю, тою справжньою, чистою. А надто, коли дивишся в очі маленького автора, бо вони блистять не пихою, а вдячністю викладачу та батькам за можливість займатися тим,що любиш. Це підкуповує. Це підкуповує до такої ваги, що мені більше нічого сказати, хіба що вигукнути мовчки – маленькі творці великого світу!

23 травня в галереї  «Імпасто» відбулося відкриття виставки учнів та викладачів образотворчого відділу Виноградівської ДШМ ім. Бели Бартока «Промені літа».

Кому не вистачає сонця, приходьте до галереї.  Виставка триватиме впродовж двох тижнів.

Світлана Кедик

Фото: Валентина Костьо

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва