Пейзажна лірика Федіра Сільваші

ПодіїПейзажна лірика Федіра Сільваші

Пейзажна лірика Федіра Сільваші

І знову «Імпасто» згуртовує людей і цього разу довкола неоднозначної особи Федіра Сільваші. Відкриття виставки триває в колі друзів та пооцінювачів його робіт.

Сказане слово, будь-кого з гостей вартує посмішок та хорошого настрою, що розходиться від кутка до кутка  прохолодної зали. А на стінах у сірому тоні живе справжня природа. Й справді, кожна картина живе своїм життям, у своєму кольорі, у своїй порі, зі своїми емоціями…

55 робіт дарують справжність відчуттів у певному візуальному дотику до яскраво вираженого переживання автором, можливо, особистої самобутності, особистого бачення рідного краю. У смиренному спокої, наче, гуляєш від однієї пори року до іншої, від річки Тиси до лісу, від Виноградівських вулиць до ласування натюрмортом, аби, зрештою, втопитись у розкоші пишних квітів.

Справжність, ось у чому справа – у справжності. Федір Сільваші, пересічний мешканець Виноградова, але зовсім не пересічний майстер «чарівного пензлика», що з дзеркальною точністю відтворює природу. Серед його пейзажів хочеться дихати, отак вдихати повні груди кисню і бігти наввипередки з часом аби там на сусідній картині спинитись у золоті осені, а далі, перекинутись через тепле, літнє каміння, пройтися місячною доріжкою  по хвилях Тиси, зустріти сонце на верхівці Чорної гори…

Серед його пейзажної лірики хочеться жити, хочеться творити.

Ось такі хвилюючі миті в очікуванні, особисто моєму, на нові поетичні рядки. Але я впевнена, що кожен вийшовши з зали поніс з собою натхнення у якому жевріє бажання жити, радіти життю і дарувати радість людям.

Світлана КЕДИК 

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва