Вистоїмо, переможемо. З нами Віра, Надія, Любов і підтримка рідного народу

ЛітоглядВистоїмо, переможемо. З нами Віра, Надія, Любов і підтримка рідного народу

Вистоїмо, переможемо. З нами Віра, Надія, Любов і підтримка рідного народу

ІV-ий літературно-мистецький фестиваль молодих авторів «Карпатський Пегас-2018» у Виноградові зібрав багатьох відомих поетів і прозаїків, запрошених зі всієї України гостей, шанувальників творчості, майстрів пера і слова та молодих авторів-початківців.

У ході фестивалю відбувалися презентації збірок та окремих видань його учасників. Зі своєю 17-ою, щойно виданою в столиці видавничим підприємством «Український пріоритет» книгою «Щасливою бути – це доля» присутніх познайомила її авторка, талановита наша землячка, вміла майстриня художнього слова Юлія Драгун. Вона – член асоціації письменників України, творчої організації «Митці Тячівщини», Всеукраїнського об’єднання « Письменники Бойківщини», редакційної ради Всеукраїнського дитячого журналу «Дзвіночок». Серед її численних нагород – чимало престижних: президент України Петро Порошенко нагородив Юлію Юріївну медаллю «За працю і звитягу», земляки – медаллю «За розвиток Тячівщини», духовенство краю їй вручило «Знамення Пресвятої Богородиці». Письменниця отримала медаль і диплом лауреата Міжнародної літературно-мистецької премії імені Миколи Сингаївського.

Читачі знають Юлію Драгун як талановиту поетесу – піснярку, краєзнавця, досвідченого етнопедагога, збирачку народного фольклору, прозаїка і  драматурга. Цього разу авторка взялася за давно хвилюючу її проблему – патріотичне виховання молоді. П’ятий рік на Сході України триває кровопролитна війна. Важка проблема лягла на плечі молодих, яких доля поставила перед свідомим вибором –  боронити Україну, на передовій, зі зброєю в руках гідно відстоювати свою громадянську позицію, проявляти людську честь, гідність, віру в перемогу, жертовну готовність віддати молоде життя за свободу і незалежність Батьківщини. Дівчина-випускниця Яна знайомиться з молодим солдатом Володимиром, який приїхав у село у короткотривалу відпустку. Обоє закохуються. Ця подія захоплює обох і між ними спалахує яскрава зірка щирих почуттів і прив’язаності. Однак юнака відправляють боронити від ворогів нашу державу на Схід України. В цей же час в село привозять першого, вбитого на передовій молодого земляка. Як героя, сельчани ховають юнака зі всіма почестями. Яна розуміє, стояти осторонь зараз не може, бо її коханий у зоні бойових дій. Після випускного з подругою Ніною, як волонтерка, їде на Схід. Ця зустріч дала їй право вибору і дівчина залишається поруч з коханим. Закінчує курси надання невідкладної медичної допомоги пораненим. Тут знайомиться з батьками Володимира. Вони схвалили вибір сина і привезли закоханим золоті обручки. Молоді обмінялися ними і отримали батьківське благословення. А далі почалася смуга важких випробувань. Обох поранило та найважче постраждав Володимир. За свою любов і здоров’я коханого Яні доведеться поборотись… Любов вистоїть. Переможе недуг. Інакше бути і не може, коли людей зв’язує щира, чиста і глибока любов.

Нове художньо-літературне видання Юлії Драгун «Щасливою бути – це доля» читається з неослабним інтересом. Воно пересипане ліричними віршами, які Яна присвячує коханому. Книга написана на правдивім сюжеті, підказаним авторці самим життям. Цікаві образи молодих захисників Вітчизни, виписані ті, хто в білих халатах цілодобово працює у шпиталях, щоб зберегти кожне понівечене війною життя. Очима молодих Юлія Юріївна поглянула на нелегке життя на передовій, на світ, в якому вони опинилися. Через призму своїх почуттів жінка розповіла як молодь мислить, мріє, кохає, вірно обороняє свою землю, перемагає боязнь і страх, панічно посіяний жорстоким ворогом. У людській щирості і доброті вибудовується нелегке життя молодих захисників Вітчизни, їхня довіра і сподівання на рідний народ, серед якого вони живуть, творять свою долю, майбутнє України.

Книга «Щасливою бути – це доля» Юлії Драгун – це материнське повчання всім молодим, кохані яких воюють на передовій, але впевнені, що в цій нелегкім двобої обов’язково вистоїмо, переможемо ворога, бо з усіма нами свята Віра, Надія і Любов, щира підтримка коханих та всього незбореного українського народу, що добре пам’ятає подвиг, відвагу, мужність і стійкість своїх синів під Іловайськом, Дебальцевим, на Світлодарській Дузі, в промзоні, Донецькому аеропорту. Ворог ще раз переконався, що українці до кінця стоятимуть, битимуться за кожний клаптик рідної землі, хай навіть политий молодою кров’ю, але гідно збережений для України.

Марія Конкіна

Я нікому не віддам твою весну, край зелений і незайману красу, дикий ліс, квітучий яблуневий сад, тиху велич переплетених Карпат! Україна - моя радість і журба, моя тиха, віком стомлена сльоза. Ми разом з тобою будемо завжди, моя пісне, білим голубом лети... Люблю дітей за їх наполегливість, неупередженість та щирість...

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва