Довідка

Довідка

Хто така Світлана Кедик?

Світлана Кедик

КЕДИК СВІТЛАНА ВАСИЛІВНА (народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей.

Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”.

Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя”

Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”

З ЖИТТЄПИСУ

Уродженка села Букового, що на Виноградівщині, зараз проживає у місті Виноградів (Закарпаття). Разом з чоловіком Ігорем виховала доньку Вікторію.

Свого часу, закінчила Буківську неповну середню школу; вступила до Виноградівського ВПУ; згодом – до Рівненського інституту слов’янознавства Київського славістичного Університету; ще через певний час – до Європейського університету. Згідно першої освіти – товарознавець-експерт у митній справі; згідно другої – спеціаліст з документознавства, архівної та бібліотечної справи.

Впродовж десятка років працювала митним декларантом, бухгалтером, журналісткою, бібліотекаркою…

З 2015-го засновниця діючого культурно-мистецького Інет-видання “Виноградівські Вогні”. Портал представлений у вигляді культурних подій, літоглядів, інтерв’ю з творчими людьми,  описового знайомства з особистостями краю,   історичної довідки про Виноградів, мистецьких таємниць різних тем, технік та жанрів,  оригінальних авторських художніх творів та книг…

За мету собі поклала виховання себе та людей на зразках загальносвітової культури, тим самим сприяючи всебічному розвитку. Але ключовим прагненням є якомога розлогіше представити діяльність творчих людей Виноградова та району. Власне, Світлана, час від часу, організовує у Виноградові культурно-мистецькі тусівки.

ТВОРЧІ ОСОБЛИВОСТІ

«…Я нестандартна у творчих особливостях, люблю писати символами, інколи – словами. Можу звісно і знаками, але то не ієрогліфи, а мова Боже Вільної, хто ж мене тоді зрозуміє? Дуже хочу обійняти Любов’ю весь Всесвіт, отак взяти на руки, як малу дитинку, заколихати, заспівати… і сказати – все у нас буде добре» 

(Світлана КЕДИК «Формула Бога»)

Ліричні герої її творів уособлюють синтез Духу і тіла, в результаті, читач отримує можливість спілкування з Душею. Такий собі екскурс у власну підсвідомість на рівні емоцій. Комусь може здатися занадтим жіноче одкровення, але, як каже авторка: 

«Сам Господь розкривається у людській Душі, то чого ж ми такі замкнуті один від одного….» 

Її першим доробком стала збірка прозових поезій Світ Добра, що вийшла друком 2012 року у видавництві «Карпатська вежа». Вже за півроку виноградівці мали змогу переглянути рядки Світу добра в інсценізації за режисерської обробки авторки. Даний вечір став незабутньою подією для учасників, які втілили на імпровізованій театралізованій сцені справжній спектакль.

2017-го у видавництві «Лілія» виходить друком збірка поетичних творів “Трикутник” співавторами якої є Світлана Кедик, Валентина Костьо та Здена Тесличко.

2020-го видавництво Український пріоритет видає книгу есе Світлани Кедик “Етимологія щастя”. Книга «Етимологія щастя» з підназвою «Думки заміжньої жінки», як зазначено в анотації: «Викликає відчуття потіхи та радості. Народжує Бога в душі – запалює Любов’ю. Це своєрідний літературний посібник для чоловіків та жінок. Не вчить, а дозволяє відкривати себе один для одного у щемких митях душевного затишку та духовного піднесення…»

Творча діяльність Світлани Кедик зумовлюється нестримним бажанням жити, радіти життю та дарувати радість іншим. Для найближчих людей це реальне втілення почуттів, а для загалу – її твори.

У біографії Світлани Кедик є маленький, спонтанний, але приємний епізод – 2011 року, вона стає дипломантом Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». Отримує Диплом за цикл казок для дітей молодшого віку «Зірочка» в номінації «Романи».

Її твори друкуються у альманасі «Західний кордон», в журналі «Дніпро», в дитячому журналі «Живе джерельце». Свого паперового втілення чекає психологічна сповідь «Формула Бога», збірка казок для найменшеньких «Зірочка», казка для дітей середнього шкільного віку «Перше кохання» та інші.

КНИЖКИ

«Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012). У щемкій поезії губляться прозові рядки найбажаніших мрій, що втілюються буденним, звичайним, але таким занебесним коханням двох людей – чоловіка та жінки. Варто лише поринути у світ Любові – і вже не хочеться вертати, хочеться залишитись там – у спокої та рівновазі. Бо «Світ Добра» – це не просто книга поезій, це книга одкровень, книга жінки, книга закоханої жінки… Жінки, яка вміє любити, жити, радіти життю та дарувати радість.

«Трикутник» («Лілія», 2017). Трилогія творчої ініціативи трьох незалежних жінок – кардинально різних у стилі письма, але об’єднаних поетичним шармом. Можливо, саме тому, у міжрядкових інтервалах лірична героїня виринає алюзією чуттів…

«Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020). Головна героїня є прототипом кожного Читача, який візьметься читати й не суттєво – чоловік це чи жінка, адже Любов статі немає. Це особиста Біблія, яка розкриває секрет народження Бога в собі. Своєрідний запис особистого коду Любові. Читаючи, на виході думок, отримуєш не менш експресивне «видання» сповнене емоцій та глибинних духовних пізнань. Якщо можна використати словосполучення «еротика Духу», то це саме та ознака, що дає відчуття духовного оргазму.

ВІДЗНАКИ

ПОДЯКА за участь фестивалі бардівської та авторської пісні

ГРАМОТА за вагомий внесок у розвиток культурного краю

ДИПЛОМ лауреата «Сорочої премії» за книгу «Етимологія щастя»

ДИПЛОМ лауреата конкурсу “Коронація слова 2011” за збірку казок (для найменшеньких) “Зірочка”

ПОСИЛАННЯ

Не їжа творить Людину…

…у кавовий запах пестощів

Пісня-молитва “Світ Добра” коротка відео-фото-версія презентації

Книжка інтимної лірики

Послами у коханні повинні бути думки

Істина святості у святості буття

«Український пріоритет», Світлана Кедик та її «Етимологія щастя»

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва