ЗІРОЧКА

ЗІРОЧКА

збірка казок

для сімейного читання

Герої оживають в уяві маленької дівчинки, яку звати Зірочка. Разом з друзями: Чарівним Чайничком, Квіточкою, ведмедиком Ло… вона йде за живильною водичкою  до Джерельця.

Якоїсь миті, перетворюється на Світлинку – сонячного промінчика.  Світлинка приходить до діток, які втратили віру в існування  світу Уяви.

Не тільки   розповідає історію створення світу, а й веде сторінками намальованої казочки. Вчить любити природу.

Усім-усім Світлинка дарує Щастя.

Дизайн обкладинки та ілюстрації – Вікторія Кедик

Текст поданий у редакції авторки – Світлани Кедик.

…Коли в кімнаті нікого немає і настає тиша, олівці вилазять своїми гострими носиками з картонної хатки, аби погуляти сторінками книжки. Вони вміють складати букви у слова.  Тому на першій сторінці, олівець, якого звати Простим, написав перше слово – «Веселка».

Його  різнокольорові братики з захопленням  дивилися на великі гарні букви. І  здавалося, що вони усміхаються, хлопають чорними очками, позираючи на свій прозорий стан. Звичайно, олівцям захотілося їх зафарбувати. Тому вони попросили яскравих фарб у Веселки, яка була  уявою Зірочки.

Зірочка –  звичайна дівчинка  з русявим довгим волоссям, яке мама часто підв’язувала у два хвостики, карими оченятами, кирпатим носиком та розумно-допитливим виразом обличчя.

Одного дня дмухнув теплий вітерець, листочки книжечки здійнялися й галасливим вихором понеслися у казку, яка прозорими рядочками сумувала на них. Виявилося, що слово було чарівним. Але щоб чари здійснилися, його мала прочитати дитина. Тоді Зірочка задоволено вигукнула: «Ве-сел-к-к-ка!».  Раптом пусті листочки книжки зарясніли дитячими малюнками. Кожен малюнок – це нова історія, у якій оживали  герої, акуратно складали букви в слова, слова – в рядочки.  Як завжди, зафарбувавши один листочок,  олівці один за одним перестрибували  на наступний. І вже за хвилину  на ньому з’являлася нова картина…

З М І С Т

Переходь за посидланням з назвами казок.

Частина І Пригоди Потічка

Потічок

Ведмедик Ло

Бім-бай

Водорість і Пісочок

Знайомство Потічка, Пісочка та Сонечка

Дощик

Песіка Лизанка

Сміливіший за всіх на світі

Частина ІІ Чарівний Чайничок

Чарівний Чайничок

Той, котрий живе за вікном

Світлинка повернулася

Дивний аромат

Частина ІІІ Живильна водичка

Пісенька лісових друзів

Грудочка

Квіти

Природу треба любити та охороняти

Вітер

Частина ІV Кулька щастя

Сірнички

Особлива осінь

Частина V Створення Світу

Райчик. День І

Створення Неба. День ІІ

Створення Землі та Рослин. День ІІІ

Небесні світила. День ІV

Створення Риб, Плазунів та Птахів. День V

Створення тварин, ссавців та людини. День VІ

Малюй свою Уяву

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва