ЗІРОЧКА. Дощик

ЗірочкаЗІРОЧКА. Дощик

ЗІРОЧКА. Дощик

ПРИГОДИ ПОТІЧКА. ДОЩИК

Потічок весело плавав собі. Навіть не сумував за  Чарівним Лісом, зовсім трішки – за мамою. Згадував ведмедика Ло, та тільки до якого берега не линув ніде його не бачив.  «Певно, знову загубився»,  – думав. 

Одного дня Сонечко запросило його у  гості на небо.  Потічок погодився. Раптом над водою  з’явилася маленька біла Хмаринка. Вона піднялася високо-високо. Це сонячні промінці подружилися  з хвилею Потічка, а їхня дружба перетворилась на Хмаринку. Вона, наче цукрова вата, літала  й роздивлялася усе навколо. Було цікаво дивитися згори на Землю. Та найбільше Хмарині хотілося підлетіти ближче до Сонця. Тож вона  піднімалася все вище й вище. Аж поки не змогла торкнутися нього своїми пухкими руками. Тої миті  Хмаринці стало дуже тепло.

– Сонечко, чому ти таке гаряче? – спитала Хмаринка.

– Аби обігрівати Землю, – усміхнено відказало Сонечко.

–  А можна мені підійти ближче і  подивитися на тебе?

– Звісно, що можна.

Та  як тільки-но Хмаринка заглянула в красиві очі Сонця, то насупилась, зщурила носика й заплакала. Вітер  підхопив її своїм вихором і поніс  далеко-далеко, туди де жив Чарівний Ліс. Хмаринка над ним плакала –  це йшов Дощик.

Дорогою  він побачив знайомого ведмедика, котрий  брів попри берег та  видивлявся Потічка. Тоді Потічок-Дощик маленькою краплинкою, трішки вологішою й  теплішою за Жинку, трішки холоднішою за Сльозинки, всівся йому на щоки й поцілував носик, примовляючи: «Привіт, друже! Тобі не важко мене нести!?»

Потічок! – вигукнув ведмедик, – де ти так довго ховався!?

– Ой, я не ховався. Я плавав у річці, потім –  у морі та океані. Познайомився з Водорістю, Пісочком та Сонечком.  А тепер йду додому. А ти так і не відшукався?

– Ні, –  засмучено покивав головою.

– Та нічого.  Ти неодмінно відшукаєшся. Ти тільки не сумуй, добре? Бувай, Ло.

І зник, наче, змішався з усіма на світі краплями Дощу.

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва