ЗІРОЧКА.Чарівний Чайничок

ЗірочкаЗІРОЧКА.Чарівний Чайничок

ЗІРОЧКА.Чарівний Чайничок

ЧАРІВНИЙ ЧАЙНИЧОК. Чарівний Чайничок

«Ну от, знову мене залишили на підвіконні не давши попити»,  – подумала Квітка бузкового кольору.

А без води її зелене листячко безпорадно хнюпить носик, запал квіточок, поволі, гасне й фіолетові маленькі лампочки губляться у темно-синій фарбі ночі.  Вона крізь вікно заходить всередину кімнати після того, як Сонечко вкладається спатки. Нічка бродить сном по куточках та заколисує маленьку дівчинку на ім’я Зірочка. А Квіточка терпляче чекає ранку, бо тоді за склом, на ще зеленій траві та листочках дерев, з’явиться справжнісінька  мокра роса. Їй би, бодай, хоч подивитись на неї, то вже краще.

Зірочка – хороша дівчинка. Але вже, майже, тиждень  ходила сумною й геть забула про свою улюблену Квіточку. Ніхто не вмів утішити дитину крім Світлинки. Тими днями зникла її розрада, просто розчинилася в осінньому небі. Кожної ночі Зірочці снилося ціле море Світлинок, але серед них усіх не було її Світлинки. Тому прокидаючись, з кожним днем,  вона ставала дедалі сумнішою. Зранку до ночі вишукувала у куточках неба Світлинку. Сподівалася, що вона ось-ось вигляне, усміхнеться,  полоскоче носик своїй земній подружці…  а тоді вони разом, щодуху, бігтимуть полем, що за селом.  Та Світлинка не приходила, здавалось, зникла назавжди.  Усе в домі сумувало – батьки, іграшки, котик Кисьпер… Бо Зірочка не галасувала, як завжди, не сміялась,  а тихенько сиділа собі біля вікна та чекала, коли Світлинка постукає у шибку своїми гаряче-ласкавими пальчиками.

Поруч, на підвіконнику де жила Квіточка в горщику, звідки не візьмись,   з’явився Чайничок. Чайничок вихвалявся своїми червоними боками, виблискуючи на сонечку.

Квіточка на нього дивилася й думала: «Він напевно наповнений водою? Попрошу нехай трішки нахилить свого носика до мене. Мені зовсім небагато, хоча б краплиночку води,  – подумала й сказала:  – Любий Чайничку, будь такий ласкавий, дай мені водички попити». 

І стала чекати відповіді. Але Чайничок непорушно стояв собі, навіть не поворухнувся, навіть очками не моргнув. Квітка геть зів’яла і вирішила: «Якщо помру, то хоч у променях Сонця».

Тої миті Зірочка впіймала себе на думці, що підслуховує чиюсь розмову.  Хотіла піднятись та піти, коли раптом глянула на свою улюблену Квіточку й вигукнула:  «Пробач, моя люба! Я геть про тебе забула, і ось… ти зав’яла!»

Але Квітка не чула тих слів, бо вже непритомною була. Маленька квапливо вхопила рученьками Чайничок  і з його носика полилась соковита чиста водичка. Квіточка почала відчувати, як її корінці п’ють і дають пити листочкам. За мить бузкова Квіточка засвітилась грайливими лампочками, а вуста дівчинки – усмішкою.

Так Квіточка стала новою втіхою Зірочки. Разом вони почали чекати на Світлинку, яка кожної осені вкладалася  спатки  в пухке мамине ліжечко, адже вона – весняно-літній сонячний промінчик.

А Чайничок був чарівним, бо вода з нього нікуди не зникала, аж до самого літа  був наповнений. Якщо добре придивитись, то можна розгледіти, як в самій глибині Чайничка  живе веселковий світ:   дружби, сміху, радості, добра, ласки… Це справжнісінький світ дитячого щастя.

Тож Зірочка кожного ранку поливала Квіточку своєю любов’ю з Чарівного Чайничка. Так  вона росла  неймовірно красива, запашна та квітуча.

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва