10 цінностей Виноградівщини туристичної

Історіографія10 цінностей Виноградівщини туристичної

10 цінностей Виноградівщини туристичної

Унікальна Виноградівщина, що не населений пункт, то своя «родзинка», що приваблює до себе та робить місцевість цікавою та неповторною. Територія, яку сьогодні займає Виноградівський район, була відома не одне століття як Угочанський комітат, найменший в складі колишньої Австро-Угорщини, але надзвичайно важливий для розвитку всієї території. Саме тут проходив так званий «соляний шлях» (перевезення солі з Солотвина в Європу), це був важливий виноробський регіон, економічний та культурний центр, розташований на перетині торгівельних шляхів.

А перші поселення цієї території є ще старіші – найдавніша стоянка первісної людини в Східній та Центральній Європі (більше 1 млн. р. тому) розташована саме тут, в с. Веряця, це славнозвісна «Королевська стоянка». А ще численні пам’ятки історії (руїни замків «Канків» та «Ньолаб»), архітектури (палаци родин Перені, Уйгеї та Фогороші), культури (затисянські та волоські традиції), цікаві природні об’єкти (Чорна та Юлівецька гори – частини Карпатського біосферного заповідника), а найбільше край багатий на гостинних та привітних людей.

Валентина Горнецкі

Закінчила Ужгородський Національний університет. Вивчала туризм та історію. Свого часу займала посаду завідувачки сектору туризму та транскордонного співробітництва Виноградівської РДА. Учасниця та організаторка ряду туристичних проєктів, екскурсовод. Прагне нових пізнань та самовдосконалення.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва