10 цінностей Виноградівщини туристичної. Юлівецька гора

Історіографія10 цінностей Виноградівщини туристичної. Юлівецька гора

10 цінностей Виноградівщини туристичної. Юлівецька гора

На схід від села Дюла і на північ від села Оклі Гедь стоїть Юлівецька гора, ботанічний заказник загальнодержавного значення. Частиною Карпатського заповідника він став ще 20 жовтня 1974 року. Розташований у місцевості з найтеплішим кліматом в Українських Карпатах, тому тут часто можна зустріти представниківи балканських та середземноморських видів рослин, тобто тих, які полюбляють теплий клімат і для Закарпаття є не дуже традиційними. Широко поширені діброви зі скельного дуба, дуба Далешампа. Кажуть, тут є унікальні для країни масиви липи сріблястої, і це єдине в Україні природне місце зростання дуба бургундського. На 176 га заказника, можна знайти втіху для очей, милуючись краєвидами, та душі, відчуваючи  тишу  і спокій матінки-природи.

Валентина Горнецкі

Закінчила Ужгородський Національний університет. Вивчала туризм та історію. Свого часу займала посаду завідувачки сектору туризму та транскордонного співробітництва Виноградівської РДА. Учасниця та організаторка ряду туристичних проєктів, екскурсовод. Прагне нових пізнань та самовдосконалення.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва