Ой коси, коси ви мої …

ІсторіографіяОй коси, коси ви мої …

Ой коси, коси ви мої …

Про традиційне народне вбрання волохів Виноградівського району написано не так вже й багато.  З великим трепетом відносяться до старовини жителі сіл Хижа, Черна, Новоселиця.

Особливий ентузіазм до збереження і популяризацію  народних звичаїв та обрядів проявляє керівник фольклорного колективу «Хижанські візерунки»  Ірина Іванівна Турцанаш.  Своєю діяльністю колектив не тільки знайомить з особливостями народних традицій,  а й нагадує нам про важливість традиційної народної вишивки, якою так багатий народний стрій.

Ольга Гал

Ольга Гал – художник декоративно-ужиткового мистецтва, член національної спілки майстрів народного мистецтва України, учасниця багатьох виставок, як у Виноградові та за його межами… втілює талан художника змішаний з любов’ю до глини. Свою квартиру перетворила на творчу майстерню в якій так по-Булгаківськи хочеться заглянути в старе дзеркало та побачити в ньому незапилені традиції на поличках нашої Виноградівської історії. Її роботи є проекцією непотрібності доводити очевидні речі – любити українське та любити Україну потрібно в собі.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва