Дощ

Пахне водою. Вона всюди: на подвір’ї, на дахах будинків, на вулиці… І на моєму тілі. Маленькими крапельками сповзає, залишаючи по собі доріжечки приємної свіжості. Сьогодні він знову був моїм чи я його… Та яка різниця. Мокре волосся густими пасмами прилипло на оголені плечі, які жадібно цілував, а я тоді думала – «Боже мій, як я скучила». А він усе цілувавав, ось так просто цілував, просто посеред двору. А поруч, у самісіньких хмарах, в ритм нашому танцю озивався грім, одночасно з блискавкою запалював знайомі зірочки в очах. Зірочки мерехкотіли, залізали в мою мокру пазуху…
– Ей, ти що робиш? – гукнув Олег.
– Танцюю, – задоволено відказала. 
А коли відкрила очі, то побачила, як він квапливо біжить до мене з курточкою. Одягає мої руки, застібає груди, які важким та таким приємним подихом колишуть світ навколо. Мої щоки порожевіли і надулися, як у дитини, яка міцно спить.
– Ти чого, застудитися хочеш? – збентежено питає.
– Та це ж дощ, – спокійно відказую.
– То ж бо й воно.
– Він же перший у цьому році!
– Ходімо до хати.
– Він перший, ти чуєш… Весна!
– Та ти ще й боса? – питає і дивиться на мої ноги. 
– Я ж тільки з ліжка вилізла.
– Ти як дитина.
–Ти ж знаєш, що я його обожнюю.
– За що?
– За його мокру хтивість. Чого смієшся?
– Задоволено усміхаюсь, як ти вправно мені баки забиваєш. Ану, мерщій до хати, неслухняна Дитино. 
Взявся гріти мої холодні ноги. Ні, спершу приготував чаю, дав до рук гарячу кружку, а тоді почав гріти. 
– Чого смієшся? – питаю у нього.
– Задоволено усміхаюсь.
– Ні, ти смієшся з мене.
– Усміхаюсь. Зігрілася? – питає, піднімається з ліжка і йде.
–Ти куди?
– На роботу збиратися.
– Зачекай.
– Що?
– Нічого не забув?
– Не-а.
– Не-а?
– Ага.
– Ти мене сьогодні ще не цілував.
– Ну, якщо не враховувати останні надцять разів, то очевидно, що ні.
– Справді, – кажу, підсуваючись до нього – ну…
– Що, ну?
– Цілуй, а то сил працювати не буде.
І пішов. 
Краплі за весняним вікном метушились і голосно передзвонювались з танучим снігом, котрий хлюпав ледве зрозумілими словами. Отак перекидаючись думками вони раділи сонячним променям. Велика, простора вітальня посвіжішала, посвітлішала, персикові стіни набули сонячного забарвлення, аж якось запахло стиглим літом, а картинки створені власноруч фарбами донечки та з сухих квітів… Заграли на променях у блиску вранішнього дощу, який стрибав по снігу. Захотілося не думати. Вмостилася на ліжку, як найзручніше, вкрилася м’якою ковдрою і почала не думати. Мої недумки понесли мене повз недобудованої хати, прямісінько нашим, ще облаштованим двором, повз невеличкий город. А далі – понад вишнями сусідів, понад хатами міста, понад Чорною Горою, понад Землею, Понад Сонцем. Там не темно і не холодно, не літають комети, не гаснуть зірки. Там просто ніжно – тепло, спокійно і вільно. 
А може я сплю? – було не подумала я. Та ні, в такому випадку звідки б знала, що дощ родом з неба.
Ось бачиш, так у наше містечко прийшла весна. Залізла до мого ліжка, аби зігріти. Скоро прилетять лелеки. А може прилетить саме та, яка мене колись принесла мамі з татом. То я тебе з нею познайомлю. Вона хороша, ось побачиш. А поки я малюю свою весну прямо на стінці у їдальні. І, будь ласка, не смійся з мене, просто весна закохалася, от і зацвіла деревцем з усмішками, сонечком та хмаринкою. Довершила домашній шедевр Зірочка, намалювавши двох метеликів та хлопчика з дівчинкою. Ось, поглянь...
Я знаю, що ти зараз думаєш. Від цього знання мені добре. Ні-ні… Пальцями не треба чіпати, не розчиняй уяву, просто дивися і насолоджуйся дитинством, бо перед тобою дічинка у маскхалаті (так сказав один чоловік). Ну от, своїми думкати ти розлив чорнило. Як, що? Тепер воно невгамовно гратиметься в слова аж до самого ранку, а потім – зранку до ночі. І що мені тепер робити? Крім того, як не розмазувати пальцями по тілу… По-твоєму. Тобі ж подобається, я точно знаю.

Світлана КЕДИК

ФОРМУЛА БОГА. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва