Пам’ятники Виноградівщини. Капличка францисканців

ІсторіографіяПам’ятники Виноградівщини. Капличка францисканців

Пам’ятники Виноградівщини. Капличка францисканців

Францисканці, або мінорити (лат. minor – «малий», «менший брат») – члени римо-католицького ордену Жебраків, заснованого 1209 року в Італії Франциском Асізьким, автором «Гімну до Сонця».

Завданням ордену була боротьба з єретиками і проповідницька діяльність  ідеалів аскетизму та любові до ближнього. На чолі ордену стояв генерал.

В 2012 році біля костелу францисканців, що знаходиться в центрі міста Виноградів, побудували капличку з 2 скульптурами монахів францисканців. Один з них, то Святий Франциск, що тримає в руках гроно винограду. Таке зображення символічне, бо саме францисканцям приписують традицію поширення виноробства в нашому краї.

Монахи одягнені в традиційний одяг хабіт, підперезаний мотузкою та босі, що відповідає Ісусовому повчанню: «не беріть… взуття».

Валентина Горнецкі

Закінчила Ужгородський Національний університет. Вивчала туризм та історію. Свого часу займала посаду завідувачки сектору туризму та транскордонного співробітництва Виноградівської РДА. Учасниця та організаторка ряду туристичних проєктів, екскурсовод. Прагне нових пізнань та самовдосконалення.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва