Безликий слід історії серед віків – Канків

ГалереяБезликий слід історії серед віків – Канків

Безликий слід історії серед віків – Канків

Туман…

Без смаку…

Сирості…

Бездонну…

Ліку…

Спіймавши мить у мокрій млі, ховаючи у череві тепла до віку місто мрій.

З небесної десниці спущена роса, покровом сірим, пройшла околицями дум, у слабкості  терпкій вином сповзла сльоза, коли зідравши мить у Господа в безчесті торкнувся холодом Всевишнього тепла.

Туман сидів, туман стояв і на бочку лежав  на правім, то лівім; кидався митями і в пух і в прах збуджуючи ранок німим серпанком у безсонячній небесній грі.

Так феєрично полон зійшов з оголеної спини – верхівки Чорної гори, торкнувсь животика й невпинно подався вниз. Заліз у сокровенні тиші лісів праподоб й клубочком покотивсь до Тиси лишаючи по собі щемкий, солодко-ватний холодок.

Туман…

Без смаку…

Сирості…

Бездонну…

Ліку…

На перекір весні ввійшов у літо й не спинивсь.

А кажуть замок той ховає містику тривоги: любов трикутників вельмож, царів… і ряса у преподобі Божій… з’єднав безликий слід історії серед віків – Канків.

Дорога в небо без ліхтарів на самоті з собою східцями драбини тримаючи на плечах млу ти піднімаєш погляд в суть єдину, пальцями торкаючи небесную перину й шепочеш мовчки – я живу.

Світлана КЕДИК

Фото: Вікторія КЕДИК

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва