Пам’ятники Виноградівщини. Погруддя Бейли Бартока

ІсторіографіяПам’ятники Виноградівщини. Погруддя Бейли Бартока

Пам’ятники Виноградівщини. Погруддя Бейли Бартока

Геніальний композитор, фолькльорист та талановитий викладач, професор Будапештської музичної академії. Життя цієї  людини тісно повязане з містом Виноградів. Тут він проживав з 1889-1892 рр. В 1999 р., біля школи № 3, встановлене бронзове погруддя, присвячене музиканту. Колись у приміщенні цієї школи він дав свій перший концерт, юний і ще не визнаний одинадцятирічний хлопець. 

Народтвся в родині вчительської інтелігенції. Проте батько був музикантом-аматором та грав у місцевому оркестрі. Сам Бейла свою освіту здобував  в Будапештській музичній академії ім. Ліста (1899-1903). Великий вклад зробив у дослідження фолькльору, зокрема українського.  Але як і більшість відомих людей визнання отримав лиш після смерті. Проте його творчість житиме в століттях!

Румунські танці (слухати)

The Miraculous Mandarin Suite – Gardner (слухати)

Валентина Горнецкі

Закінчила Ужгородський Національний університет. Вивчала туризм та історію. Свого часу займала посаду завідувачки сектору туризму та транскордонного співробітництва Виноградівської РДА. Учасниця та організаторка ряду туристичних проєктів, екскурсовод. Прагне нових пізнань та самовдосконалення.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва