Активний туризм Виноградівщини

ІсторіографіяАктивний туризм Виноградівщини

Активний туризм Виноградівщини

 «В здоровому тілі – здоровий дух!»

Принаймні так кажуть. Досягти такого балансу можна завдяки зайняттям спортом. Але є інший, простіший, але разом з тим цікавіший спосіб, що може забезпечити яскраві враження та енергію на цілий рік – це активний відпочинок! Велосипедні або піші прогулянки, сплави по річках на байдарках чи катамаранах, підкорення вершин та багато чого іншого.

Наявність різних за складністю та наповненням туристичних маршрутів, робить такий відпочинок ще більш цікавим, пізнавальним та захоплюючим. Виноградівщині також є чим похвалитись:

1.

Пішохідна прогулянка та відвідання печери тамплієрів (воїни-монахи, учасники лицарського християнського ордену), чим не спосіб добре провести вихідні?! А якщо ще навколо чудові краєвиди та унікальна флора та фауна Чорної гори, то маршрут «Таємниці Чорної гори» стає хорошим вибором для проведення вільного часу.

2.

Для тих, хто не шукаєте легких шляхів, підкорення найвищої вершини Виноградівського району гори Фрасин (с. Новоселиця), підійде якнайкраще. Варто його пройти хоча б для того, щоб побачити Виноградівщину «як на долоні»: прекрасну, величну, знайому, але й нову водночас. Ця місцевість славиться і печерами, та таким собі місцевим «каньйоном». Тож побачити є що! Пішохідний маршрут “Підкорення Фрасина” одна з таких цікавинок.

3.

Новоселиця може запропонувати ще одну цікавинку, історико- краєзнавчий маршрут «Шлях Пинті». Можна відчути себе справжнім опришком, поринути в легенди про славні пригоди місцевого Робін Гуда, прогулятись місцями де він жив та піднятись на вершину гори Кобила, з якої Пинтя, за легендою, зруйнував хустський замок.

4.

Для любителів не пішохідного, а водного туризму, спортивно-туристичний клуб «Хвиля», організовує сплави по р. Тиса. Такий спосіб проведення вільного часу дає можливість оцінити місцевість вже зовсім з іншої сторони. Велична Тиса колись була торговим шляхом, по якому возили сіль з Солотвина, тепер же це цікава атракція для туристів.

Що ж можемо запропонувати для вело туристів?

На території району наявна велосипедна доріжка між населеними пунктами Вилок та Тисобекень довжиною 3150 м., та побудована за підтримки Єпропейського Союзу. А ще є багато задумів та проектів, які потребують реалізації.

Унікальність активного відпочинку в тому, що він може бути цікавим як для дітей так і для дорослих. Щодо дітей, то з вересня місяця, на базі одного з навчальних закладів м. Виноградів, буде оголошений набір до філії Закарпатського Центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді. Його робота буде здійснюватись по двох основних напрямках: спортивно-туристичному та краєзнавчому. Діяльність гуртків буде направлена на зацікавленість молоді активним відпочинком. Теоретичні знання доповнюватимуться практичним їх втіленням, екскурсіями, походами.

Непізнана ще Виноградівщина відкривається по новому перед нами даруючи свою природу для пізнання та дослідження. І поки не вирішені проблеми з велосипедними доріжками, прокатом відповідного спортивно-туристичного спорядження та наявністю промаркованих маршрутів не заважають поринути в цікаві подорожі рідним краєм.

Валентина Горнецкі

Закінчила Ужгородський Національний університет. Вивчала туризм та історію. Свого часу займала посаду завідувачки сектору туризму та транскордонного співробітництва Виноградівської РДА. Учасниця та організаторка ряду туристичних проєктів, екскурсовод. Прагне нових пізнань та самовдосконалення.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва