10 цінностей Виноградівщини туристичної. Природні скарби

Історіографія10 цінностей Виноградівщини туристичної. Природні скарби

10 цінностей Виноградівщини туристичної. Природні скарби

Повниться природними скарбами Виноградівщина!

Сприятливі погодні умови, багато сонячних днів роблять можливим у районі овочівництво, виноградарство, вирощування фруктів, сільське господарство та тваринництво. Підходящим він є і для теплолюбних рослин та реліктів.

В самому центрі міста Виноградів, на площі Миру, росте величезна стара срібляста липа, охопити стовбур якої одній особі непідсилу. Це теплолюбна  декоративна рослина, мякий клімат цього регіону ідеальний для неї. Вирощують її переважно в садах і парках.

Ще одним теплолюбним деревом є пірамідальний дуб, що переважно росте на Кавказі та в Криму. Саме з Криму його привезли сюди 1991 року, і на честь Незалежності висадили  в м.Виноградів.

Є в місті і реліктове Гінго білоба, яке найімовірніше виникло приблизно 300 млн. років тому та вважається пращуром сосни та ялини. В Китаї є традиція висаджувати його з нагоди народження дитини, весілля, новосілля тощо. А в Німеччині його ще називають, «дерево Ґете», від вірша Йоганна Вольфганга фон Ґете «Ginkgo biloba». Листя Гінго широко використовуються в медицині та косметології.

Не менш важливе значення має і дикий виноград на Чорній горі, перші насадження якого згадуються ще в III ст. Це єдине місце на Закарпатті де він зберігся в такому виді. Крім ділянки Чорна гора, ідеального для вирощування винограду є ще зони Королівська, Шаланківська та район Юлівецької гори.

Валентина Горнецкі

Закінчила Ужгородський Національний університет. Вивчала туризм та історію. Свого часу займала посаду завідувачки сектору туризму та транскордонного співробітництва Виноградівської РДА. Учасниця та організаторка ряду туристичних проєктів, екскурсовод. Прагне нових пізнань та самовдосконалення.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва