Листівки.Табуретка. Вірші. Ведмедики і МИ

ПодіїЛистівки.Табуретка. Вірші. Ведмедики і МИ

Листівки.Табуретка. Вірші. Ведмедики і МИ

 «…Наскільки пам’ятаю, перший в моєму житті малюнок пов’язаний з тваринами: біжить кінь, а з під хвоста «яблука» падають. Мені тоді п’ять років було, так цей малюнок по всьому селі з рук в руки передавався. Там, в сільському домі вперше знайомився з мистецтвом. Батько приносив багато книжок про живопис, мав чималу колекцію листівок – в п’ять тисяч екземплярів. Якщо відволіктися від поштової графіки, то можу сказати, що у серйозному живописі пробував себе завжди, та все щось відволікало…»

Це Валентина Костьо цитує художника-ілюстратора-мультиплікатора Володимира Зарубіна. Власне, вечір видався на диво грудневим й казково незимовим. Скажімо, напередодні Нового року, розміром у кілька діб, декілька цікавих  осіб поринають в спогади про дитинство. Хто б міг подумати, що звичайні поштові листівки навернуть усі «білі мухи», що тільки є на світі…

Табуретка –  атрибут читання. Саме так.

Саме так, колись будучи малими ми розповідали віршика під ялинкою.

Відроджуючи давню традицію у Виноградівській бібліотеці читали на табуретці.

Імпровізація свята почалась з представлення приватної виставки новорічних листівок місцевої художниці Валентини Костьо.

Легким спогадом та під новорічні мелодії Валентина повела в затишок доброго настрою, щирості та віри у казку. Скомпонувавши понад 70 листівок розчулила на дрібки життєві миттєвості присутніх, як наслідок – дещо душевна розмова про ГОЛОВНЕ.

За чаєм, за кавою частуючись домашнім імбирним печивом та цукерками, відчуваючи живу ялинку, і навіть потріскування вогню у каміні… раптом усе стало справжнім, аж занадто, аби повертатись в дорослу реальність.

Бо  так хочеться бути дитиною.

З усією дитячою безпосередністю щиро дякую НАМ за те, що МИ знайшли   час один для одного.

Відносний відлік зупиняє наші плани: ми не можемо бути там де хочемо, ми не встигаємо прийти туди, де нас чекають, пересуваємо нездійсненні задуми… але ми були, є і будемо. Завжди. Завжди один для одного, а значить –  для себе.

Світло згасло. Читальна зала книгозбірні  змовкла як тільки ми розійшлись  по домівках, кожен з імбирним ведмедиком в кишені (за які дякую своїй любій донечці). Тому, нехай Вам буде солодко і пряно, а смак гіркоти підсилить розуміння простих але надто важливих життєвих дрібниць…

Світлана КЕДИК

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва