Завуальована Хустянка під Наталку Полтавку у Виноградові

ПодіїЗавуальована Хустянка під Наталку Полтавку у Виноградові

Завуальована Хустянка під Наталку Полтавку у Виноградові

Коли декорації оживають, а образи втілюють минуле на сучасний лад;

коли обриси обличчь класичної української літератури визрівають у чуттях глядача та викликають то усмішку, то сум, то іронію, то правду, то іронію життєвої правди;

коли соціально-побутовий мотив 200-літньої давності спонукає заглянути в майбутнє, що сьогодні є загальнодоступним теперішнім;

коли живий звук оркестру «торкає цимбали» найтоншими струнами, а ударні бентежать гучним звучанням, бо там за ширмою  відкадровані  сценічні кроки акторів – театр.

Театр з хустським присмаком у повноті  дій і актів серед буденного клопоту приїхав до Виноградова. Місцевий рівень не місцевого жанру вкотре підкорює міста й містечка області.  Аншлаг театральної трупи у їх безпосередньому існуванні – відродилася з мистецького попелу.  

Режисер-постановник Сергій Архипчук. Оригінальний склад оркестру. Рівень обласного. Сценічні епітети та символи.  Використання місцевої говірки…   Це все – музичне дійство «Наталка Полтавка» за мотивами однойменної п’єси Івана Котляревського на музику Миколи Лисенка, що днями мало місце бути в будинку культури Виноградова.

Знаєте, асоціація справжності ізысканно подавати суть человеческого єства у прототипі однієї дії мимоволі розставляє акценти сущої буденності. Адже життя –  театр. От і не дивно, що епізодичність його, незалежно від часу, живе на сцені знову і знову приміряючи теперішній лад…

Світлана КЕДИК

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва