«Трикутна зустріч» у Хусті крізь плин поетичного шарму

Події«Трикутна зустріч» у Хусті крізь плин поетичного шарму

«Трикутна зустріч» у Хусті крізь плин поетичного шарму

Поки весна травневим сонцем ліпить надію на літо, ми, після кількаденного дощу, їдемо до Хуста.

«Трикутна зустріч» крізь плин поетичного шарму з творчими хустянами напрочуд тепла та невимушена. У стилі найкращих закарпатських традицій перемащена скибкою запашного хліба, доброго сала та сиру, заморських оливок… і звичайно – келихом вина.

Нас троє. Так уже склалося, що виноградівський творчий посил містить три особисті вершини, три сторони, а з тим й кути… ані рівнобедрений, хоч кожна з представниць має бедра (ще й жіночі), ані різносторонній, більше того – не правильний (рівносторонній), позаяк правильність дуже ефемерна річ, себто у кожного своя. І взагалі, геометрія втрачає будь який зміст, коли в гру вступає поезія. Поезія, така як вона є.

Отже – збірка з поетичним шармом «Трикутник» авторів Валентини Костьо, Здени Тесличко та Світлани Кедик має місце бути в Хустській книгозбірні. Літоб’єднання “Верховинська плеяда” дарує слухацьку аудиторію зі своїх представників та творчих друзів в переліку яких співочий артист Сергій Маслов, актори та режисер театру Сергій Архипчук.

Під акомпанемент гітари Сергія розвивається дійство трикутного шарму жіночого роду: читання творів, живе спілкування, усмішки, приємні емоції… усе підсилено звуком фортепіано, клавіші якого віднайшли пальці Здени Тесличко та її донечки Златки. І коли, нарешті, вітер Хустського замку крізь відчинене вікно надвечір’ям зайшов до бібліотечної зали, мить часу застигла в прощанні. Ми пішли, а «Трикутник» залишився – у спогаді, на книжковій полиці, у Хусті. Щовечора він шукатиме свого особливого Читача.

Довідково:
“Трикутник” – трилогія творчої ініціативи трьох незалежних жінок – кардинально різних у стилі письма, але об’єднаних поетичним шармом. Можливо, саме тому, у міжрядкових інтервалах лірична героїня виринає алюзією чуттів…
Книга розрахована на широке коло читачів.

Видано в рамках проекту “Виноградівські Вогні” – культурно-мистецький Інет-портал www.vinvogni.com.ua

Світлана КЕДИК

Фото: Віктор Костьо

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва