Авторські читання «Верховинської плеяди»

ПодіїАвторські читання «Верховинської плеяди»

Авторські читання «Верховинської плеяди»

НЕ ЗРАДЬ … собі бути тим ким ти є насправді.

Візьми НОШУ … сподівань душею відкинувши розум.

Думай та чини  так, як вважаєш за потрібне, а не так як диктують норми та принципи суспільства.

Відчуй ритм повсякденності у творчій іскрі черпаючи натхнення з витоків підсвідомості… – живи. Бо не творити – це померти.

Ось клаптик часу зітканого з паперу художньої творчості в якому нам довелось сьогодні вмістити зустріч з авторами Хустщини: Олеся Чепелюк, Василь Білич, Василь Андрійцьо.

Від закарпатського театру до театру буденності; від драми до сарказму; від ілюзорної лірики до реальності сучасності; від публіцистики до прозово-поетичних творів.

Авторські читання в стилі розкутості, усмішки  аудиторії  на зміну оплескам… нудьга нетямуща, якщо не тямиш силу слова… ось такі вони меседжі одного з жовтневих днів у читальній залі Виноградівської районної бібліотеки.

23 день жовтня  2016 року нарешті спинив кількаденний дощ і Виноградів поринув у спокій жовто-багряної осені. Запланована зустріч з представниками літературно-мистецького об’єднання «Верховинська плеяда» набула свого початку в освітленій сонцем залі.

Кількахвилинне знайомство з Василем Біличем дозволяє відчути емоційний багаж автора.

Олеся Чепелюк розкриває запал особистісного ентузіазму переповідаючи драму української новітньої історії, яку присвячує Героям Небесної Сотні.

Василь Андрійцьо переносить в перспективу  сцени заводячи за куліси  театрального розвитку краю.

А наостанок автори розбавляють природну скутість слухача, відвертим  читанням творів.

Модерувала захід директор Хустської  міської бібліотеки Вікторія Курденко.

Коротка довідка:

Василь Білич – юрист за освітою. Працював у різноманітних установах та організаціях на різних посадах. Власний творчий потенціал розпізнав під час служби в армії. Є автором 8-ми поетичних збірок: «Ноша», «Янголи на мітлах», «Двобій», «Метаморфози почуттів», «За першим порухом душі», «Dum spira, spera», «По-феншую», «Земне долаючи тяжіння».

Олеся Чепелюк – філолог за фахом, викладач Хустської  гімназії-інтернату, керівник літературної студії «Джерельце» на базі школи. Пише вірші. До жанру драматургії звернулась через особистісну неможливість бути осторонь національної трагедії. Її творчим поривом стала соціально-психологічна п’єса  «Не зрадь».

Василь Андрійцьо – театрознавець. Автор кількох публіцистичних книг, що відтворює  історію українського театру на Закарпатті.

«Верховинська плеяда» – хустське міськрайонне літературно-мистецьке об’єднання. Більше півстоліття працює при газеті “Вісник Хустщини”. Його членами є відомі автори Хустщини, які дають потенційний розвиток для творчої молоді.

 Світлана КЕДИК

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва