Блиск у очах, живі усмішки і юність

ПодіїБлиск у очах, живі усмішки і юність

Блиск у очах, живі усмішки і юність

… жити, радіти життю та дарувати радість іншим.

На такі мої слова хлопчина усміхнувся, потер руки, відкинувся на спинку стільця та став вдоволено слухати далі

Певно, тобі найцікавіше – кажу йому.

Ті ні, – відповідає, – я  радію життю та дарую радість іншим. Усе так як ви й казали.

Ага, ну-ну…  – Посміхаючись відказую.

Загалом, зустріч з учнями Виноградівського ВПУ №34 вдалася доволі цікавою. А якщо прийняти до уваги, що з кількох груп першокурсників прийшло  два десятки дітей, то можна сказати, що спілкування було в колі друзів.

Скажу вам, інтимна лірика не надто турбує молодь, особливо, у сучасному світі, коли знаки уваги зводяться до смайликів в чаті. Проте, у них є живинка – юність. І саме вона своєю сутністю робить виклик дівчинці, яка несподівано відчула потяг до хлопчиків, а хлопчики усвідомили поняття власного бажання: хотіти й отримувати.

Доволі делікатна тема виявляла задоволення, усмішки та сором’язливість на обличчях підлітків. Але вони читали вірші ледь знайомого їм автора, який прийшов в училище з усім своїм жіночим авторитетом, таким собі арсеналом  розумності (по старшинству) та пихою – я також тут вчилася, і навіть завалила один з екзаменів. Тож в їх світогляді розвіявся образ серйозної, зарозумілої тьоті на зустріч з якою в примусовому порядку зібрали викладачі. Тоді вони розійшлись у повноті особистісного сприйняття лірики окремо, інтиму окремо.

Я принесла з собою  щоденник своєї юності, зачитуючи хід думок, тої молодої дівчини яка їх колись записувала, побачила невід’ємний зв’язок між ними – сучасними  і собою в минулому. Така ж експресія, схвильованість, невизначеність  перед дорослим життя, що впевненою ходою дедалі  швидше веде за собою… і така щира, наївна збентеженість  в прояві почуттів. Ну що ж, на все свій час.

Дівчата зачитали кілька творів із збірки «Світ Добра». Зачитали свої власні вірші. Вдоволено усміхнений хлопчик на пару з дівчинкою продекламували композицію  «А давай, ми будемо дихати разом». Після чого запитала в нього: ну що, страшно було?

Та ні, бо ми не дихали разом… 🙂

Ох ті смайлики, я також їх люблю та в моїй юності були тільки живі усмішки

Блиск у очах, живі усмішки і юність – коктейль, який хочеться пити впродовж усього життя. І єдине, що я хочу побажати молоді – бережіть ці неймовірні миті перших емоційних поривів, бо таке у вашому житті більше ніколи не повториться.

За організацію зустрічі вдячна завідувачу бібліотеки Виноградівського ВПУ №34 Тетяні Іванівній Телеп’янович та бібліотекару Олександрі Шуба. Це була не перша зустріч і не тільки з одним автором.

У  бібліотечній залі  училища побували Іван Кузан, Михайло Чухран, Надія Любка, Іван Говбан, Василь Кляп…

Як каже  Тетяна Іванівна:

«Треба аби діти не тільки читали українську літературу, а й   знали авторів свого краю.  І саме тому поклала собі за мету влаштовувати подібні зустрічі.»

Світлана КЕДИК

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва