Володимир Сандюк – тире ультрамаринового кольору

ГалереяВолодимир Сандюк – тире ультрамаринового кольору

Володимир Сандюк – тире ультрамаринового кольору

Чи глибокий зміст у пейзажах? А чи варто взагалі над цим думати? Для митця важлива фарба і суть, а можливо суще… Те, що він, автор, вкладає у свою роботу, роботою не назвеш, імітацією не назвеш. Тому що це тиск на його чуттєву силу, певно, яку може створити лише тире. Не банально, правда, пишу про звичайні собі пейзажі. Незвичайні! На полотнах івано-франківського художника Володимира Сандюка – це гірські пейзажі, здебільшого на яких храми і старі церкви уже частина природи, законсервована сакральність, забальзамована в ультрамаринову або в жовто-гарячу рідину повітря з вагомим терплячим гулом мовчання і шуму. Тире між дією і свідченням дії. Гори у митця безмежні, напувато-сині з гарячою магмою десь на дні, з кучеряво-вихристою аурою на вершинами і зовсім непомітною присутністю людини. Вони, гори, по суті своїй дикі, тому художник портретуючи їх так чемно витримує тире – довільне і гостре, а малюючи багато – стаціонарне…

Виставка Володимира Сандюка у виставковій залі ІМПАСТО триватиме з  3 по 17 грудня за адресою: м. виноградів, вул. Гендери, 7.

Про автора

Володимир Сандюк 

(1970 р.н.)

Народився в Івано-Франківську. Закінчив Косівський технікум народних художніх промислів ім. В. Касіяна та Львівську академію мистецтв.

Заслужений художник України. Член Національної Спілки Художників України.

Доцент кафедри образотворчого і декоративно-ужиткового мистецтва та реставрації Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.

Працює в галузі живопису, декоративно-прикладного мистецтва, книжкової графіки. Основною тематикою його робіт є гірські пейзажі Карпат і Криму. Також художник створив цикл картин, присвячених київській сакральній архітектурі – Видубицькому монастирю та Києво-Печерській лаврі.

Учасник обласних, всеукраїнських, міжнародних художніх виставок та пленерів. Автор понад 20 персональних виставок.

Нагороджений Третьою премією НСХУ (Київ, 2004); Дипломом в номінації «Повернення до глибин» ІІ Міжнародного проекту «Золота Муза – 2009».

Валентина Костьо

Найбільше люблю пізнавати світ, люблю читати, малювати (живопис, графіка, ілюстрація), писати вірші, вивчати мистецтво, в’язати, думати, гуляти, спілкуватися, прибирати в домі. Не люблю куховарити, але з любов’ю готує для сім’ї. Народилася на Волині. Виросла на своїх фантазіях, тому творчий путівник веде мене з дитинства та особливе творче піднесення почалося в зрілому віці. Автор дитячих збірок для дітей: «Намистинки» (ілюстрації авт.) вид-во Олександри Гаркуші, м. Ужгород, 2011р. «Відчуття щастя» вид-во «Майстерклас», м. Київ, 2014р. Персональні виставки живопису та графіки: 2009р. – м. Мукачево, замок Паланок, 2010р. – м. Хуст, галерея «Митець Верховини», 2012р. – м. Виноградів, галерея «Хелена», 2021р. – смт. Опішня, Полтавська обл., Національний музей-заповідник українського гончарства. З 2013 року працюю адміністратором виставкової зали ІМПАСТО в м. Виноградів на Закарпатті. Займаюся виставковою діяльністю.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва