Молитва Любові

ПрозаМолитва Любові

Молитва Любові

Ми живемо заради любові. Саме заради неї. І ця сутність життя така проста і безмежно глибока.
Прислухайтеся знову і знову до цих слів: «Ми живемо заради любові». А заради чого б мали жити? Кажуть, заради самопізнання і пізнання світу. І це так гарно звучить: «Самопізнання і пізнання світу». Але там же, у цьому самопізнанні є та ж сама любов. .. Як глибина. Як безмежна сила, що усе рухає.
Вона може бути величною, як сила океану, який в час шторму здіймає хвилі, такі великі і могутні, що, здається, поглинуть тебе зараз, проковтнуть умить і ти зіллєшся із цією безмежною величчю, яка називається Океан.
А ще вона може бути дуже ніжною і тремкою, як жіноча душа, як доторк стурбованої матері до чола хворої дитинки, як тремтіння крилець метелика, танцюючого свій примхливий танець над пелюстками квіток, які так захоплено дарують світу свою красу…
Але від того не слабшою. А тільки сильнішою. Такою, якою тільки може бути любов.
Ми п’ємо ту ніжність, яка так щедро ллється звідусіль: з сили і величі природи, грайливості мистецтва, а найбільше із вуст коханої людини, з її доторків та ласки.  І якщо є в світі найбільша молитва, то це молитва любові. Її життєдайної краси, її животворного чуда. Вона є змістом усього, а найбільше, змістом життя. То ж святкуймо любов, прославляймо любов, живімо через любов, пізнаваймо світ любов’ю.
Це мої слова і моя молитва. І більшого не треба. Це – усе.

Світлана Тарнавська,

З любов’ю…

Духовний практик, жінка-філософ, дослідниця релігійно-філософських систем Східного та Західного напрямку, поетесса, співавторка збірок “Материнська Молитва”, “Воїнам Світла”, альманаху “Виноградів Літературний”

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва