Я буду любити тебе завжди

ПрозаЯ буду любити тебе завжди

Я буду любити тебе завжди

«Ніжно цілую! Не можу змиритися з тим, що наша зустріч не сон і не марево, а блискавична прекрасна дійсність.
Десь ловлю себе на думці, що відбулася вона всупереч  законам, які так вперто старалися диктувати нам життя, шукали дороги, що постійно розбігалися врізнобіч. А тут раптом час зупинився! І ти це також помітила. Ми дихали одним повітрям, сиділи поруч, розмовляли… А навколо нікого і нічого не існувало. Які ж ми близькі, які нереально тонкі почуття нас об`єднують. Здалося, що могли б читати одне одного, як книгу. Скільки минуло років, скільки часу десь загубилося поміж багатьох вулиць і міст, друзів і подруг. А ти так далеко і зовсім поруч. Я змирився з твоєю нереальністю,  недосяжністю і невловимістю, тому шукав і збирав тебе з маленьких частинок – спогадів, здогадок, вигадок… Так буває. Так є, що відчуття щастя в неіснуванні щастя також є. Воно в тобі –  ця велика таємниця щастя. Я буду любити тебе завжди, бо інакше не існуватиме Людина, ця Планета, цей Світ. Я буду любити тебе завжди, бо інакше просто не може бути. Думки про тебе наповнюють моє життя особливим значенням, там навіть ілюзія реальна, сни дійсні. І нехай все було миттєво, коротко та я вдячний Всевишньому навіть за цю мить. І нехай він не дозволив, щоб наші долі об`єдналися та залишив нам нашу любов – найцінніше, що може існувати в цьому світі. Ця любов нічим не сплямована, тому я смію думати, що вона свята…»

При тьмяному світлі ліхтаря, що нагадував великий помаранч, вона вичитувала літери з аркушу паперу, ніби збирала розсипані бусинки вервечки. І заодно молилася. Молилася в невідоме, несвідомо. Мороз дряпав голі руки і звинувачував за безпечність. Призупинялися і від’їжджали тролейбуси і маршрутки. Час стояв на місці, разом з нею читав листа невідомого до невідомої. Навкруги все зникло, затихло. Ця глибина спокою м`якою ковдрою огорнула душу, ревно оберігаючи непорочність бажаних слів. Хтось з перехожих зачепив її сумку з господарськими покупками, що стояла поруч і декілька помаранчів випало на тротуар. Хтось поряд голосно зойкнув, хтось поспішив нагнутися і підібрати фрукти. Підняла голову, поправила окуляри, поклала листа на лавку, де він знаходився до цього. Приклала парочкою помаранчів і на ходу заскочила у тролейбус. За тролейбусом рушив і час. З вікна спостерігала, як помаранчевий ліхтар на зупинці почав віддалятися. Довго впізнавала його серед інших, як замінену бусинку розірваної вервечки.

Валентина Костьо

Найбільше люблю пізнавати світ, люблю читати, малювати (живопис, графіка, ілюстрація), писати вірші, вивчати мистецтво, в’язати, думати, гуляти, спілкуватися, прибирати в домі. Не люблю куховарити, але з любов’ю готує для сім’ї. Народилася на Волині. Виросла на своїх фантазіях, тому творчий путівник веде мене з дитинства та особливе творче піднесення почалося в зрілому віці. Автор дитячих збірок для дітей: «Намистинки» (ілюстрації авт.) вид-во Олександри Гаркуші, м. Ужгород, 2011р. «Відчуття щастя» вид-во «Майстерклас», м. Київ, 2014р. Персональні виставки живопису та графіки: 2009р. – м. Мукачево, замок Паланок, 2010р. – м. Хуст, галерея «Митець Верховини», 2012р. – м. Виноградів, галерея «Хелена», 2021р. – смт. Опішня, Полтавська обл., Національний музей-заповідник українського гончарства. З 2013 року працюю адміністратором виставкової зали ІМПАСТО в м. Виноградів на Закарпатті. Займаюся виставковою діяльністю.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва