Все починається з любові

ПодіїВсе починається з любові

Все починається з любові

Іванка Череснье

Сім’я Череснье проживає в Підвиноградові, на Ардовецькій вулиці, 200. Скромний будинок, зелена металічна огорожа та ворота, дворик нічим не відрізняється від інших сільських. Лише живе тут родина, яка опинилася в скрутній ситуації і важкому становищі. Мати Світлана Федорівна більше часу проводить вдома з донькою Іванкою, яка два роки тому потрапила в дорожньо-транспортну пригоду і не добралася додому, а потрапила в травматологічне відділення районної лікарні. Лікарі зробили все можливе, але дівчина потребує серйозної реабілітації. Її життя поділилося на «до» і «після». Після перенесених складних операцій вона побувала  в реабілітаційному центрі «Модричі». Лікувалася у Львові. Понівечене тіло важко піддається оздоровленню. За два роки Іванка спромоглася досягти певних успіхів: вже може їсти лівою рукою, нею малювати, користуватися ноутбуком. З правою – справи значно складніші.

Дівчина опинилася в замкнутому просторі своєї кімнати. Її доля справді зворушила багатьох людей нашого міста. Напередодні Дня закоханих місцеві художники, що входять у «Мистецьку Угочу» (зараз вже рік нею керує Гелена Матій), вирішили виставити свої нові творчі роботи на виставці «Все починається з любові». Дати їх на огляд шанувальників образотворчого мистецтва і провести благодійну акцію, присвячену збору коштів на оздоровлення юної підвиноградівчанки.

 Почалася творча підготовка митців і ретельний ними підбір картин у різних жанрах: графічні – в чорних та кольорових втіленнях; пейзажні – з відтвореними мальовничими куточками Притисянської долини у весняний, літній, осінній та зимовий періоди; натюрморти – з щедрими дарами наших садів і виноградників, дивовижним квітковим розмаєм і тою красою пелюстковою, яка у вазах застигає на мить, аби згодом прожити повноцінне своє життя на авторських роботах.

Виставка сповна віддзеркалила творчий хист, ріст майстерності наших художників Альони Стасюк, Івана Гецка, Владислава Беланінця, Гелени Матій, Івана Токача, Олександра Шандора, Діани Добош-Броди, Олександра Маринича. Вони привнесли нове віяння у мистецтво і вразили глядачів свіжою струминою творчого пошуку, проявленими ними у нових роботах. Це ще раз переконало нас, що для митців немає межі для хисту, їхнього росту та розвитку їхньої професійної майстерності.

Кожного разу живописці знаходять нові штрихи, деталі, композиційні свої вирішення, вміле і справне бажання перенести на свої картини зовсім нові, визрілі в уяві і свідомості деталі і можливості самовираження. Дякуючи старанням членів «Мистецької  Угочі», очільниці дитячого мистецько-пізнавального центру «New Art» Наталії Вейконь, керуючій виставковою залою «Імпасто» Валентині Костьо, громадському активісту Сергію Волошину, які приклали свої руки, наполегливі старання і зусилля і напередодні Дня закоханих організували цю благодійну виставку-акцію для збору коштів на лікування потребуючої людської уваги і доброти дівчини Іванки Чересньє.

Кожен з восьми художників виділив по картині для реалізації і вилучені кошти – 30 тисяч гривень на користь юної підвиноградівчанки, вже передані їй на відновлення її здоров’я. Молодий художник Владислав Беланінець  для Іванки передав мольберт. Тепер дівчина зможе самостійно почати творити, готувати свою персональну виставку. На неї чекатимуть стіни виставкової зали «Імпасто». Так щира людська доброта стала нерозривним ланцюжком запаленої юної мрії і надії, яка дасть можливість і покличе Іванку творити свій барвистий світ і розкривати душу на своїх полотнах.

Віриться, що час зцілить і тіло, і юну дівочу душу, а людська до неї увага, доброта і безкорислива допомога воскресять її впевненість, надію і переконливе відчуття, що вона потрібна на землі. В житті є завжди шанс вижити і перемогти свою непередбачену приреченість силою власного людського духу.

Збір коштів триває….

P. S!

Дорогенька Іванко. У місті Ужгороді, на Швабській вулиці, 43 веде прийом визнаний в області лікар-травматолог Богдан Миколайович Гук. Його мобільний телефон 0951000043, у клініці «Діамед» номер стаціонарного телефону (0312)42-80-80. Скористайся, зв’яжися з цим медичним закладом і пройди консультацію у Богдана Миколайовича. Вірю, що він тобі допоможе.

Марія Конкіна

Я нікому не віддам твою весну, край зелений і незайману красу, дикий ліс, квітучий яблуневий сад, тиху велич переплетених Карпат! Україна - моя радість і журба, моя тиха, віком стомлена сльоза. Ми разом з тобою будемо завжди, моя пісне, білим голубом лети... Люблю дітей за їх наполегливість, неупередженість та щирість...

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва