Золтан Дудаш: від конкретного до абстрактного

ПодіїЗолтан Дудаш: від конкретного до абстрактного

Золтан Дудаш: від конкретного до абстрактного

Зобразити запахи, звуки, смаки, образи, тактильні відчуття. Щоб зрозуміти їх суть, людина неодмінно повинна мислити. Мислити абстрагуючись від стереотипів –

наповнити абстрактне конкретним змістом…

Отже, виставкова зала «Імпасто» відкриває чергову виставку та представляє роботи Золтана Дудаша в стилі «абстрактний живопис».

Автор невідомий, як художник, переклав особистий емоційний сплеск у категорію фарб. Палітра його відчуттів залишає споглядачу тільки подив і здогад, що власне, дає змогу дофантазувати, пережити набуті емоції. Емоція рухається у світловій хвилі, грається теплими й холодними відтінками. Невже все так складно?

Ні. Все аж надто просто – просто бери і малюй.

Ось воно –  хобі відчувати життя у палітрі.

Це приклад того, коли автор не зосереджений на знаковості своєї особи, але заглиблений у особистість всередині себе. Коли зовнішній фактор та оцінка,  по суті, не мають значення адже людина вийшла за рамки загальноприйнятого світобачення та відтворила й відтворює кожною новою роботою, ніщо інше, як пережиту мить, як точку опори у цьому світі, аби поринути  в інший. І нехай тих інших світів буде безліч, бо в них ховаються таємниці людської природи. На них хочеться дивитись, їх хочеться розгадувати…

«Експозиція триватиме до кінця серпня» – зауважила адміністратор виставкової зали Валентина Костьо, запрошуючи всіх охочих потішити свідомість та душу естетичним забарвленням.

Валентина Костьо (адміністратор виставкової зали “Імпасто”) представляє автора робіт

Золтан Дудаш розіграв «карту приємної несподіванки» не тільки для містян, а й для друзів. Тому, якщо вам хочеться непідробної експресії у відчуттях, якщо вам хочеться пережити сплеск емоцій замаскований під спектр світлових хвиль, приходьте в «Імпасто» та впивайтесь. Це справді тамує культурно-естетичний голод.

Олег Омельченко (художник з Харкова) вітає Золтана з дебютом
Владислав Беланинець (представник місцевої когорти художників) з вітальним словом
Марія Конкіна (громадська діячка Виноградова) підхоплює вітання

Довідково:

Золтан Дудаш народився 1976 року у Виноградові де і проживає.

Закінчив Академію митної служби.

Має юридичну освіту.

Протягом 2-х років створює полотна в стилі абстракціонізму.

Мистецтво – одне із захоплень Золтана. Друге не менш цікаве – технодайвінг.

Любить подорожувати. Одружений. Має сина і дочку.

Світлана КЕДИК

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва