Амінь

Амінь

…у безодні чорної діри мільйони українських душ витоптують дорогу до Царства, і байдуже відкрите, а чи закрите небо.

Ворота безодні відкриті навстіж. Дивлюся з Землі у небо і бачу діру – чорну діру. Дивлюся із неба на Землю  і бачу діру… ані моменти словосполучень, наче мости між білим і чорним, ані термінологія щастя між сміхом і радістю, ані спів птахів і навіть, голубка з зеленою гілочкою в дзьобі не мають сили повернути час в минуле. Історія минулої доби стирає всі віхи безкомпромісного світу істоти, яка народилась дияволом у тілі людини. Усе від лукавого. Господи! Господи, позбав же нас від лукавого і не введи більше в спокусу. І прости нам борги наші, яко ми прощаємо боржникам нашим… І нехай буде Царство Небесне і сила і слава Твоя повік. 
Амінь.
Амінь настав швидко. Під вибухи богохульства  і шквал ракетних ударів прямісінько в серце. Свист і скрежет зубів, біль і роздолля доль – вони повільно помирають, горять у вогні невгасимім. Мати тримає на руках уже мертве дитя та співає йому колискову… І нехай буде Царство Небесне і сила і слава Твоя повік!
Небесне царство не закрите, можна вільно входити і виходити. Витоптувати святу дорогу до раю ракетами, бомбами та повітряною тривогою. Якби ж то однією – щоденною, щогодинною, щохвилинною, щомиттєвою. Ось так історія минулої доби стирає всі віхи безкомпромісного світу істоти, яка народилась дияволом у тілі людини. Усе від лукавого – війна.
Заніміли думки, заціпеніли у просторі останньої пам’яті, що має зріти новий світ, нову землю, нову Україну і мрію про перемогу та мир. 
Дивлюся з Землі у небо – який благословенний космос підсвічує місяцем зірки. Вони прокрадаються у найпотаємніші куточки людських душ і ті починають світитись. У безодні чорної діри мільйони українських душ витоптують дорогу до Царства, і байдуже відкрите, а чи закрите небо.
Амінь.

Світлана КЕДИК

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва