Візуальні нотатки з Олегом Омельченко

ПодіїВізуальні нотатки з Олегом Омельченко

Візуальні нотатки з Олегом Омельченко

“Якщо ми економимо на культурі, то за що ми воюємо?” (Вінстон Черчилль)

Ні, я не буду зараз акцентувати увагу на даному висловлюванні. Нехай це зробить кожен для себе. А я «перенесу» експресію почуттів до візуальних нотаток, що влаштував у виставковій залі «Імпасто» художник, викладач Харківської Державної академії дизайну і мистецтв Олег Омельченко.

Олег Омельченко
викладач Харківської Державної академії дизайну і мистецтв

Майже два десятки відвідувачів – художників, мистецтволюбів опанували «техніку занурення в скетчинг» й впродовж кількох годин відображали емоції на папері. Знаєте, сьогодні не всім дається, більше того творчим особам, опанувати емоції й вивільнити їх позитивним струменем зважаючи на війну.

І нехай Виноградів  майже за 2000 кілометрів від Харкова, і нехай, ми не чуємо вибухів і не бачимо фатальної розрухи… але розуміємо ціну тисяч життів. Й ми тут, так само прокинулись о 5 годині ранку 24 лютого 2022-го та прийняли – прийшла війна…

«…прокинувся в 5.20 від вибухів, а моя жінка сказала мені: “Любий, піздец прийшов!” А я відповів “Не хвилюйся, головне – без паніки”. А у самого серце гупало як скажене у горлі, а шлунок скручувало у вузол, бо у наше життя прийшло найгірше, найстрашніше. Прийшла війна» – дописує на своїй сторінці у Fb Олег Омельченко.

Важко зараз зацінювати емоції, і не варто. Певно тому відволікаючий хід на натурницю Каріну, яка позує й випромінює, як не дивно, спокій. Ось так, затаєно десь між минулим і майбутнім, рівно там де ми є і з тими переживаннями, що відпускають день за днем люди створювали малюнок вражень на сьогодні.

Довідково:

Омельченко Олег Вiкторович народився в 1980 році у м. Харкові. Закінчив ХДХУ (2000р.), У 2005 році закінчив Харківську Державну академію дизайну і мистецтв за спеціальністю “Монументально-декоративний розпис”. Член ХОНСХУ з 2008 року. Член творчого об’єднання “Межа” з 2009 року.
Викладач на кафедрі рисунку ХДАДМ. Займається станковим та монументальним живописом, графікою.

Через війну переїхав з сім’єю до Виноградова.

Світлана КЕДИК

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва