У моноспектаклі, на руїнах замку КАНКОВА, вперше виступав актор Дмитро Ярошенко

ПодіїУ моноспектаклі, на руїнах замку КАНКОВА, вперше виступав актор Дмитро Ярошенко

У моноспектаклі, на руїнах замку КАНКОВА, вперше виступав актор Дмитро Ярошенко

У житті актора Дмитра Ярошенка цей виступ стане знаковим. Сценою йому слугували руїни замку КАНКОВА. Декораціями – нагріті липневою спекою стіни з рваного каменю, які зараз залюбки обживали діти. Освітленням слугували хмари.  Вони нагадували морський приплив хвиль. Подих вітерця освіжав людей, які зручно присіли на землі. Все пам’ятають ці мури: трагедії віків, які пронеслися над ними, набіги кочівників … Але те, що тут відбувалося зараз було для них незвичним. І сонце з неослабною цікавістю спостерігало за перебігом подій, котрі зараз розгортались на руїнах древнього замку.

На побачення до виноградівців і гостей, що проживають зараз у місті, прийшов уже знайомий нашій молоді актор Дмитро Ярошенко. Не просто прийшов, а на цю зустріч підготував низку своїх літературних сторінок, написаних під враженнями перебування на Закарпатті, свого проживання в місті Берегові. Він читав про джерело свого натхнення, про проблеми, які рівняються в його снах, про планування робочого дня і як він піде, про те, як біля вікна спостерігає за ходом часу… Цікаві роздуми, спостереження, враження спресовані в рядки. Вони пробуджують високу чутливість душі, бажання жити повноцінно і за все віддавати честь, подяку і поклін єдиному БОГУ. У пісенному блоці актора, який блискуче володіє словом, мовою, дикцією, виразністю думок і емоцій, властивими людині почуттями і голосом він подивував своїх глядачів виконаними мантрами “Піснею духовному вчителю ” (ГУРУ) та “Піснею про ЛЮБОВ”, стрілецькою давньою “Гей, була в мене коняка” та ліричною “Ой у вишневому саду “…

Цей емоційний заряд, пробуджену виконавцем і вкладену в цю зустріч-перформанс енергію, що торкнулася найчутливіших струн душі, виноградівці, як і сам актор згадуватимуть довго, бо це був не просто моноспектакль, а щира розмова з кожним присутнім, який відчув глибину, силу і щирість рідного слова, що може воскресити людину, повести за собою, змусити повірити в свої сили і можливості і переконати: все в нас буде добре. Нам треба йти вперед. І перемога буде за нами.

Марія КОНКІНА

Я нікому не віддам твою весну, край зелений і незайману красу, дикий ліс, квітучий яблуневий сад, тиху велич переплетених Карпат! Україна - моя радість і журба, моя тиха, віком стомлена сльоза. Ми разом з тобою будемо завжди, моя пісне, білим голубом лети... Люблю дітей за їх наполегливість, неупередженість та щирість...

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва