Початок

Початок

Кажуть, що філософів розуміють після смерті. Тож, якщо Ти читаєш цей твір, то я вже воскресла. А ще кажуть, що автобіографічні твори пишуть у великій славі, саме тому я собі її придумала. Знаєш, він не хоче мене відпускати назавжди, але дозволяє кожного ранку та вечора літати п'ять хвилин. Так і не збагнув, що мій ранок триває аж до вечора, а вечір – до світання. Саме тоді я одягаю свою улюблену сукню – зорю і йду гуляти небом, залита червоним мереживом шаленої ночі. :) 
Привіт. Я… Я звичайна людина – з двома ногами, руками… тільки очей у мене чотири. Отак буває, в дитинстві не хотіла носити окуляри, а зараз без них мій монітор зі мною не дружить. Аби розрадити каже: жінка в окулярах – це можливість для чоловіка бачити її завжди різною. Тому я різна – завжди нова, і оновлена гублю себе у Вічності і знову знаходжу, щойно знімаю і одягаю окуляри. Усе так, як і має бути у людей, та в цьому житті я зустрілала себе двічі. 
Одного прекрасного дня Він з’явився в моїй поштовій скриньці. Сидів собі там тихенько і чекав, коли я підійду. Я багато разів підходила, навіть зазирала всередину, та ніколи не бачила когось божевільнішого ніж Він. 
Була ніч і були зорі. Ніч була темна, а зорі – ясні. Веселелковий метелик розбудив скельця моїх окуляр і вони піднялися зі столу ледве протерши очі від кількахвилинного сну. 
– Ти хто? – спитала я у Нього.
– Мене звати Лист, – відказав.
– І чого прийшов?
– Я загубився, – жалісно відповів.
– Певно замерз і голодний… 
Він мовчав і тільки дивився на мене своїми великими, карими очима. А тоді, я його взяла до себе, пригорнула і так застигла на одну-єдину мить. Я ж просто не подумала, що він чужий… 

Тобі цікаво? Але давай спочатку.
Життя жінки, зазвичай, починається з народження, так само, як і чоловіка. 
Мама мене народила, бо я дуже хотіла Жити задля Життя. Народила тієї зими, коли йшов сніг, лягав просторами породіллі на самісіньку грішну Землю, так вона ставала святою. Пам’ятаю смак молозива і її змучене обличчя.
Мене не одразу дали їй, певно, тому я кричала голосом немовляти – маленької дівчинки, яку нарекли іменем Галина. Росла хворобливою. А одного дня мамі сказали: «Ця дитина ймовірно не житиме». «Мамочко, мамусю, – казала їй своїм дитячим поглядом, – я житиму вічно, інакше навіщо було народжуватись». Вона тоді плакала наді мною, цілувала руці і пошепки молилася Богу. А я дедалі частіше каталася на хмаринах з янголятами. Саме тоді познайомилась з маленькою дівчинкою, яка протягом земних років стане моєю донечкою. Вона житиме в небесах – у моїх дівочих мріях і чекатиме свого дня народження. Той день стане для нас усіх переможним, тому назву її Вікторія.
І, якщо зазирнути минулим в майбутнє, отримаєш рівно теперішнє. Теперішній стан милує мене довгими, русими хвостиками і чарівною усмішкою Зірочки. Зірочка – це вона, моя маленька донечка, 2001 року народження.
Навіть не знаю, хто з нас старший. Мама каже, що мені 28 років, та їй ніхто не вірить. Особливо, коли коханий чоловік називає мене Дитинкою. Він неймовірний чоловік, бо віддано несе в собі Світлу Перемогу Життя... 

Ну, ось і познайомились. Власне, це ти вже читав на моїй особистій сторіночці.

Продовжуємо:
…Твої вуста солодкі я цілую, бо гріх не цілувати їх. В своїй уяві я малюю, час прожитих потіх. І відчуваю – кохаю. Що зі мною? Кудись провалююсь, але не вниз, і не падаю, а лечу. Мовчу. Поруч Ти лежиш, дивлюся, до оголеного тіла горнуся... Так затишно мені. Так тепло у вогні любові. Чому? Бо той вогонь пече Тобою.
Твої вуста солодкі я цілую, бо гріх не цілувати їх. Так затишно мені. І вдень, і вночі, і на зорі у тому домі пахне жаром – дивний аромат. Розпеченого тіла аромат прокрався крізь вікно, на дах будинку виліз і став хмариною земних потіх. Час пройшов – розсіявся туманом. Через аромат Любові весь світ здається п'яним.
Твої вуста солодкі я цілую, бо гріх не цілувати їх. І цілувати – гріх. Грішу, а може, ні, не знаю. Просто віддано кохаю. Так віддано, що віддаюся, топлюся в морі відчуттів, на дно лягаю, але Ти поруч – маленька течія серед морів. І Ми пливем собі потроху, в своїх обіймах Ти мене несеш...
Я завжди буду дякувати Богу, за те, що в моїм серці Ти живеш.
Твої вуста солодкі я цілую, бо гріх не цілувати їх. І цілувати – гріх…

Я забула вказати назву. Вірніше, довго не могла придумати і почала згадувати всілякі речі й не речі, які Тобі не треба чути, тому просто читай. Я напишу великими літерами, аби гарно було видно. Обводжу старанно олівцем, ой… Якби ти був тут, зі мною, то міг би помітити, що мої пальці чорні, я люблю розтирати графіт на білому листочку. Тоді він переливається кришталиками і танцює від радості бути моїм почерком. Я знаю, упізнав :) Ще на тій стінці, пам’ятаєш? Тож, збираю себе до купи, наче пазли, було б добре, аби Ти мене підправив собою, просто підсунув так, аби було зручніше лежати, просто лежати і вірити, що Ти і я – маленькі часточки чогось більшого, ніж просто людина, чогось величнішого, ніж просто Всесвіт, чогось тривалішого, ніж просто Вічність, чогось бездоганнішого, ніж просто Бог. Ти мене раніше читав, але зараз я інакша, не така, як тоді. Тому не намагайся вгадати мої кроки, просто йди, інколи падай – провалюйся в мої обійми і цілуй…


СПОГАД
про людство у світі реальних ілюзій
(дописано ручкою)









Але з цією передмовою я забула, з чого почала. Тому знову доведеться починати спочатку.
Бачиш, я не стандартна у творчих особливостях, то почала писати навпаки – з кінця до початку. Лишилося небагато, не мало – придумати початок кінця. Уявляєш, у кілька сторінок може вміститись цілий Початок людства, тільки я не розумію, як у сто сторінок вмістити Вічність та ще й у ста вісімдесяти тисячах знаків з пробілами, причому не менше? Я ото люблю писати символами. Інколи – словами. Можу, звісно, і знаками, але то не ієрогліфи, а мова Боже Вільної, хто ж мене тоді зрозуміє? Не лякайся, я спокійна і врівноважена. А ще, час піджимає, сьогодні двадцять восьме січня. Зранку я перекрутила стрілки мого годинника, та даремно, бо вони все одно втікають. Та й до того ж, на мобільному висвітився чийсь день народження. Хіба я можу затримати чуже свято? Тому вітаю новий день і сідаю писати. Вибач за помилки, я стараюсь, проте… Дивно, але мені цього разу хочеться перемогти, а ще дивніше – протягом усіх наступних разів. Річ не в славі, річ у Любові. Знаєш, у мене є мрія – обійняти Любов’ю весь Всесвіт, отак взяти на руки, як малу дитинку, заколихати, заспівати… Та я маленька людина, на зріст всього-на-всього – сто шістдесят сантиметрів без одного міліметра, вагою – сорок дев’ять кілограм і дев’ятсот дев’яносто дев'ять грам. Розмах крил у певного птаха і то більше ніж розмах моїх рук (зате люблю цілувати котика в носик). А от обійми всупереч усьому – глибокі. Ходи до мене… :)

Світлана КЕДИК

ФОРМУЛА БОГА. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва