Апокаліпсис

Апокаліпсис

…а тоді побачимо ми нове небо і нову землю, нашу рідну українську землю…

Сьогодні сонце сходить скупо, так, наче, боїться огорнути своїми променями гору на околиці міста. Я вже не боюся. Та й чого мені боятися, адже Виноградів за тисячу кілометрів від Києва, тим більше Харкова… Мене не верне дивитись на кадри з трупами, які показують в новинах по телевізору та  соцмережах. Чого мене має нудити, адже це по той бік екрану…  Мені навіть не хочеться плакати… Бо хочеться кричати. Певно, паніка. Внутрішня паніка спокою і рівноваги, з тої миті, як вибили землю з-під ніг. Мою землю, рідну, українську…
Йдеш вулицями містечка на крайньому Заході моєї України, за кілька десятків кілометрів від Євросоюзу з одного боку й за сотні життів українців від війни з іншого боку й відчуваєш переляканий спокій – дика й неправильна німота, навіть ворони не каркають. Є відчуття тривоги й очікування. Авжеж, цієї миті, прямо зараз українці чекають, що війна скінчиться і ми неодмінно переможемо… і перестануть вмирати люди… ми відбудуємо наші міста і будемо жити, просто жити. Просто радіти життю…
Ну от, з’явилися сльози.
Виревла. Легше не стало. 
Вмикаю «чат з Богом» вивертаю Йому душу  про те, що коїться тут на Землі, в моїй Україні. А Він мовчить.
Я кажу – боляче. 
А він мовчить.
Волаю – досить, будь ласка.
Мовчить.
– Хоч сили дай жити.
– Тримай.
От я й тримаю ту Силу, як кожен з нас. 
Я завжди протестувала: як можна благословляти на бій, адже добро перемагає зло своєю суттю? Усвідомила: суть добра полягає в боротьбі за життя. Бо саме життя несе добро. Я не розуміла Одкровення Іоана Богослова, а тепер усвідомлюю ціну Апокаліпсису, що звалився на Україну з неба. І я точно знаю, що звір і цар земний (путін/диявол), що  прийшов на українську землю буде схоплений заскочений силою, якою Бог наділив українців та живим кинутий в озеро вогненне, що горить сіркою, а воїнство його буде вбито Збройними Силами України, і всі птахи наситяться їхніми трупами.
А тоді побачимо ми нове небо і нову землю, нашу рідну українську землю…

4 березня 2022 р.

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва