Любовна арифметика

Велике стиханняЛюбовна арифметика

Любовна арифметика

…розрахунок щастя залежить від частки бажання

Вечір тихо опускався дощем на дворик сімейного затишку. Торкався краплями свободи та околиць ідей. Вимальовував мокрі танці на склі і з трепетом сипався донизу. Друзки вологи стрибали по бруківці у гучному чавканні нічної смакоти – ніжність. Вологий настрій збивав з пантелику  навколишні зірки і миттю забігав до хати, а би я боса  й напівгола хапала ніздрями передвесняну тривогу й подихом конвертувала «валюту спокою». Ось вона, домінуюча вага обліку, коли розрахунок щастя залежить від частки бажання.
Безлика постіль зорепаду загубила сяйво у хмарах без грому і блискавки, але з передчуттям тепла – теплі долоні, теплі пальці ніг, теплі носи і дотики губ і… подих найвищого гатунку весни. Він виринув з надер землі, розперезуючи груди височенних гір, виштовхуючи лаву глибоких кратерів і усією силою навалився на мене. 
Напруга тиску, чи то атмосферного, передбачає зміни циклону. Вже би й надихалась вітром та дощ виливає емоції й мокре скуйовджене простирадло зіштовхує миті інертного руху. Ось вона, домінуюча вага обліку, коли розрахунок щастя залежить від частки бажання.
Він продовжував тихо опускатися дощем на дворик сімейного затишку. А я сиділа на підвіконні, зодягнута у мурахи, що бігали по шкірі й гадала собі думу повсякденної метушні. Заціплену в обіймах ночі зодягнув мене у світанок. Сів поруч з чашкою смачної кави. Поділився ковтком аромату, усміхнувся та додав останні штрихи любовної арифметики.

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва