Ранок

…словотворці малюють єлеєм душі. Малюють тишею і спокоєм…

Чорна.
Чорна ніч пропускає крізь жорна невидимі нитки сну. У тім павутинні чи… таю, чи тону. І така бездонна, безмовна, ні місяця, ні зірок, лиш чорне павутиння тіней з нереальності й вигадок ілюзій котить через північ з самого краєчку неба незбагненну і надмір прекрасну пітьму.
Глибока.
Глибока до самого днища криниці пізнання, вібрує з-під товщі думок аби вирієм мрій здійнятись без дозволу на життя, без чекання сотворити незбагненну і надмір прекрасну пітьму.
Тиха.
Тиха й вібруюча до мурашок на тілі, до метеликів в животі, голубів у небі білих! На самоті. Ніч чорна серед глибокої тиші віків топче роками людські муки, і серце кроїть (не)болем мільйонів слідів… на піску.
На піску проекція світу і коли щоразу чорна ніч злизує хвилею й кидає в безодню останні штрихи історія змінює безвість на контури карти нової епохи. 
Крапчак.
Крапкованим шляхом із ліній за обрієм іній. Іній життя у понад 2000-й історії буття від народження Христа. Ні. Ми більше не йдемо на Голгофу. Голгофа ходить за нами й стирає всі крапки і лінії, і навіть пробіли, і знаки. Стирає словами.
Словотвори.
Словотворці малюють єлеєм душі. Малюють тишею і спокоєм. Баю… бай, баю… Ось вона рівнина Едемського саду пропускає крізь жорна невидимі нитки сну. У тім павутинні чи… таю, чи тону. І така бездонна, безмовна, ні місяця, ні зірок, лиш чорне павутиння тіней з нереальності й вигадок ілюзій котить через північ з самого краєчку неба незбагненну і надмір прекрасну пітьму на вселенський ганок. Адже саме ніч народжує ранок.
Не до сну.

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва