тут і зараз

тут і зараз

І вже ніщо не могло навернути ані до минулого, ані вмістити в майбутнє. Але давало проміжок теперішнього часу – тут і зараз

Духм’ян осіннього вечора все глибше занурював в непереборне і таке закономірне бажання спати. І хоч година непізня, але темінь останнього жовтневого дня 31 раз перекрутив стрілки уяви та вивів на межу осіннього вечеростояння. Усі неправильно вживані слова і надмір харизматичні меми створили ілюзію бездумства. Бо я таки хильнула чарчину доброго коньяку, обмацала свого і тільки свого чоловіка й перекинулась через край ліжка просто полежати. 
Ото лежу боса, одинока і гола. Свідомість стустошена до неможливого хотіння, ходіння по небу. Необережно торкнулась пальцями ніг ореолу півмісяця та завмерла… щомиті помирала кожної секунди, кожної хвилини не тривимірного світу – чотири, пять, шість… десять… надцять. Надцять разів по колу вічності.
А там, за горизонтом ночі виднівся світанок. Жеврів незапаленими вуличними лампами, бродінням по темним вулицям маленького міста й аж надто старого, аби витримувати бешкетування молодих і завзятих. Бовтання в калюжі, брязкання в багнюці, намоклі ноги, намокле, серце, намокла душа і вереск птах, які залишились жити в жовтоволосих косах обдертих… до болю обдертих дерев. Он… Он який він осінній пейзаж. Чортоморок  без Хелловіну водить стежками нечистих, бо через обстріли російськими ракетами в енергомережі бракує світла. Тільки вдумайтесь – бракує світла. І де той Бог? І де той Бог!? Де той Бог, що нарешті мовить: «Нехай станеться Світло!». І сталося Світло.
Духм’ян осіннього вечора все глибше занурював в непереборне і таке закономірне бажання спати. Лампа поруч ліжка тремтіла від подиху затишку. Роздерте навпіл простирадло ділило ніч на «до» і «після». І вже ніщо не могло навернути ані до минулого, ані вмістити в майбутнє. Але давало проміжок теперішнього часу – тут і зараз. 

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва