Безвість

Безвість

хочеться слухати класику гучно увімкнувши програвач; хочеться вибрати ту платівку, яка раритетно і з легкістю поведе за собою

По опівночі вимкнуть світло. Зморений комп’ютер глибоко вдихне і «ляже спати» до наступного разу. А я нарешті відволічусь від миші та кішкою прокрадуся до нього під ковдру. Може, навіть і замуркочу. 
Вперше за довгі місяці хочеться пригорнутись до подробиць найінтимніших моментів подружнього життя; хочеться викинути мотлох з голови і страх з свідомості; хочеться слухати класику гучно увімкнувши програвач; хочеться вибрати ту платівку, яка раритетно і з легкістю поведе вогкими спогадами у майбутнє… Саме так – у майбутнє, це не описка. 
Плямками, плямами найяскравіших фарб розкуйовдити емоції та розлити їх на околиці сподівань. Затерти закарлючки випробувань і викинути той олівець, що малює графітом надто чорні лінії, смуги і смужечки. Вирівняти його гостроту так, аби імпортовані з закордоння світогляди не мали спокуси взяти когось у полон. Але ні, я його не зламаю. Він порине в самотність. Може, зрідка проколюватиме небо краплями дощу, розрізатиме гладь чорних хмар і зливою стікатиме щоками загублених в собі людей. Так буває. Їх шукатимуть. Вони шукатимуть себе. І одного дня взріють стержень у власній глибині. Саме тоді лінії спростовують буденність стираючи попередню історію. Так і живемо – на віхах один одного. Малюємо надії, стверджуємось у діях і віримо. Віримо в те, що наш слід не зникне, не зітреться з карти всесвіту, з карти пройденого життєвого шляху, а рівномірно поведе у вічність. Дорога в один бік зовсім не лякає з огляду на те, що ми всі туди прагнемо.
Назад немає вороття,  – скажете ви.
Так, – відповім, – тільки спогадами в майбутнє. Бо на околиці власного кінця, що так безповоротно дарує новий початок взріваєш причину свого перебування тут – на Землі, у житті, у всесвіті. І в чому вона полягає? У наслідку бути тут і зараз. Це єдина мить, що повторюється знову і знову й веде спогадами в майбутнє.
Вперше за довгі місяці хочеться пригорнутись до подробиць найінтимніших моментів подружнього життя; хочеться викинути мотлох з голови і страх з свідомості; хочеться слухати класику гучно увімкнувши програвач; хочеться вибрати ту платівку, яка раритетно і з легкістю поведе за собою…

Світлана КЕДИК

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва