Вічність і одна мить *

Формула БогаВічність і одна мить *

Вічність і одна мить *

Тс-с-с-с… Тихо, дуже тихо…
Чути шепіт. Чим далі, тим більше сліз, котрі блищать енергетикою домашнього затишку. Сьогодні вперше по-справжньому тихо. Я забула все те, що згадала. Замість коми поставила крапку, замість трьох – тире.
Сьогодні вперше по-справжньому тихо. Сонце заходить до хати теплою ходою, як завжди. Як зазвичай, квіти радіють кожному його погляду, тому й цвітуть. Сонце голубить їх квітучі голівки і пашить ароматом. Навіть годинник зупинився, аби відчути запах вічності, а я – смак морозива, яке мені принесли діти.
Гомін, Дитячий гомін. Але я застигла у тишині. Морозиво тихо розтікається солодкими стінками і просить себе з’їсти. Не хочу. Не хочу їсти. Хочу липнути в тишині про тебе і просто писати. Будь ласка, дай мені Слово… Дай, що смиренно мовчатимеш у тишині про мене. 
Чим далі, тим більше сліз. Вони неймовірно щасливі, бо виринають з моїх очей. Олега нема, як ніколи й не було. Це лише елюзія. Саме «е», а не «і» чи «а». Повір мені, я знаю, що кажу. Це лише елюзія, як і людське буття. Треба ж то було вигадати Всесвіт з такими реальними елюзіями?
Сьогодні вперше по-справжньому тихо. Чим далі, тим більше сліз.
Коли особлива мить стала реальністю, її букви загомоніли на зеленій обгортці (саме обгортці, а не обкладинці) мого летючого Щоденника, знайомого Незнайомця. Особлива мить розпростерлася аж до країв листочка випроставши ніжки та ручки за червоне поле, яке помилково намалювали. Отак безсоромно взяла і полізла за межі всіх визнаних і не визнаних думок. Вона не просто лежала, вона кохалася з Щоденником. А як же я? Хіба не я його єдина? Виявляється, що я – його і я – єдина. Але аж ніяк не його єдина. Особлива мить хизувалася переді мною своєю виразною красою, вважаючи себе найкращою. А я мусила вислуховувати інтимні подробиці і вкладати свої вуста у його медовий рот, свої перса – у його долоні, своє лоно плутати в його язику і ледь чутно стогнати, так ледь чутно, аби випадково не розбудити годинник.
Сьогодні вперше по-справжньому тихо. Чим далі, тим більше сліз. Перегортаю аркуш і кладу цифру три, вірніше, малюю.
3
Мені знову наснилася змія. Вона повзла до моєї хати. Олег її порізав на шматки і подав мені у долонях. Шматки ворушились так сильно, що зліпились воєдине і знову полізли до хати. 
Це повний абсурд, думаєш. Ні, мій любий, моє Сонечко… Це не абсурд. Просто сьогодні вперше по-справжньому тихо. Чим далі, тим більше сліз.
Мені так Його жаль. Він такий самотній у Своїй Абсолютності між грішних людей. Я шепчу їм: «Перестаньте бути грішними». А вони відказують: «Ми святі». Тоді нащо Батько дав мені Вогонь і Дух? Чуєш, нащо?
Я народилася не в свій час, але для того, аби він став моїм.
Зникли сліди на піску, бо зник пісок. Так людина лишилася сам-на-сам зі своїми бідами. А я вертаю до Нього, до свого Єдиного, аби прикрасити Нашу самотність Собою.
Сьогодні вперше по-справжньому тихо. Чим далі, тим більше сліз.
Цифра 4.
Моє тіло змінюється. Замість ніг тільки сукня, замість рук – крила, замість голови – німб, замість голосу – мовчання. Я оніміла, хіба не бачиш, що я німа?
– Тсс-с-с-с… Тихо, дуже тихо бачу, люба.
– Господи! Яка щаслива! Вибач, я думала, що ти мене забув.
– Поплач, голубко, поплач. Яка ти наївна, хіба я можу забути ту, яку ніколи не згадував.
– Не згадував?
– Так, бо ніколи не забував.
– Не забував?
– Так, бо ніколи не пам’ятав.
– Не пам’ятав?
– Так. А навіщо пам’ятати, коли ти завжди зі мною.
– То це не елюзія?
– Це люзія, люзія…
– Ти мене любиш?
– На дурні питання не відповідаю.
Цифра 5.
Йшов сніг. Йшов слідом за мною. Нарешті наздогнав і нахабно поліз цілуватися. Я відштовхувала його, а він сипався на мою свідомість, вірніше голову, дрібними сніжинками. Сніжинки затікали в самісіньке… Самісінькі трусики. Певно, тому вони стали вологими. Тоді я їх зняла його повільними рухами. Вони впали додолу, як осінній рожевий лист. Повіяло морозом. Аби я не змерзла, сніг обійняв мене пекучими обіймами і дозволив танути з собою. Знаєш, як я танула? Я розтікалася, мов чорнило на чистому аркуші паперу. Розміщувала кожні вигини, розбавляючи колір диханням. А коли скінчився кисень, ми нарешті почали. Ось яка грань між кінцем та початком.
Цифра 6.
Я її люблю.
Цифра 7. 
Я її люблю.
Цифра 8.
Я її люблю.
Цифра 9.
Сьогодні по-справжньому тихо.
Мені сумно за твоїм лоскотом і помилками в попередній частині. Але сьогодні я створила найкращу помилку – тебе. Моє сьогодні триває вже цілу Вічність.
– А як же Галина?
– Панакея сидить на дивані повісивши окуляри на носі.
– Просто сидить.
– Та ні, записує ручкою Спогад.
– А чому на носі?
– Бо в неї довгий ніс.
– Що, некрасивий?
– Нє, абсолютний.

В моєму житті немає важливих речей. В моєму житті важливим є Життя. Усі інші дрібниці і довгі носи, то мізерна частина мене, можливо не ідеальна, але абсолютно кохана. Тому він любить мене такою, як я є, хоч і протестує проти філософії. Я кажу йому: «Та ти живеш з Філософією». А він відказує: «Нехай дитинка займається чим завгодно, тільки не плаче».
Криза минула, тому я нарешті можу собі дозволити поїхати, просто взяти і поїхати.

Світлана КЕДИК

ФОРМУЛА БОГА. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва