Темрява буває красивою, коли в ній ховається світло

ПодіїТемрява буває красивою, коли в ній ховається світло

Темрява буває красивою, коли в ній ховається світло

Люстерко з внутрішньої темряви до світла – так можна назвати творчість під час війни.

І хоч війна з своїм жахливим фактажем далеко на околиці  фронту нашої держави, але надто глибоко у надрах людських душ. Це саме та лінія гостроти по якій ходиш і не стираєш в кров п’яти, проте добре відчуваєш її тепло, і присмак липкості… бо ще мить тому вона кипіла й разносила поживу тілу, а зараз – служить уявою для мозку. Поки мозок грає в ілюзорні ігри він живий. Може в цьому принцип муз, які не хочуть мовчати, коли б’ють гармати.

“Музи не мовчать” – саме під такою назвою відкрилася виставка у виставковій залі  “Імпасто”. Черговий раз Виноградів збирає митців під куполом творчості. Дарує наративи спокою і віру у мирне майбутнє. Адже  представлені роботи кожного з художників розповідають історію світла, навіть за його фізичної відсутності. 

Олег Омельченко таврує світло крізь біль реальності.

Золтан Дудаш спростовує фізичні колізії розтираючи об них фарби.

Діана Добош-Брода поглинає образи душі перетворюючи їх на  наснагу жити.

Альона Стасюк відтворює присмак автентичності життя.

Владислав Беланінець переносить у солодку мить спогадів.

Габріелла Тегзе зчитує неокосмічні фактори буття.

Валентина Костьо креслить фантом сили.

Денис Маренчак склеює частки позитивно активного світу.

Діана Гурова – співачка, яка підняла найтонші ноти звучання прийдешньої перемоги, розчуливши до сліз, вимила ріки на щоках болю, аби вже завтра дарувати один одному усмішку. Своїм пісенним супроводом занурила у тишу думок.

Усі ці люди маючи опертя на творчість  ставлять війні мат. Вказуючи на те, що  і темрява буває красивою, коли в ній ховається світло.

Тому світіть, радійте світлу, даруйте його іншим.

Композиція триватиме до кінця 2022-го та впродовж січня 2023-го. Приходьте та підзаряжайтеся наснагою добротних думок, гарним настроєм, палітрою мрій… і придбавайте арт-календар від місцевих митців (у ньому є дата позначена ПЕРЕМОГОЮ).

Світлана КЕДИК

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва