Світло

Вечір вкриває останні години дня непроглядною паморокою. Ані зірок, ані місяця. Ані найменшого натяку на видимість у темних, темних, темних… вулицях. Засутеніла гора і місто в її околицях. Тихо. Безпідставно тихо, як на лютневий сонцелад. В наші непроглядні часи сонце лагодить ліхтарі вдень, аби вночі бодай трішки осяяти спустошені душі загублених людей. У цій темені, що триває так довго, як можна тільки уявити, люди губляться один від одного, назавжди. Більше ніколи долі не складуться до купи і двоє не відчують жагу тіл… що казати, навіть кави разом не вип’ють… поки є світло.

А пам’ятаєш, коли було світло, ми латали ним зірки у чорних дірах, висвітлювали місяць, нам здавалось, що він тоді яскравіше світить; а ще ми сиділи на терасі і пили вечірню каву з білих порцелянових чашок. Ми сьорбали її поволі, насолоджуючись ковтками та спілкуванням один з одним.
 
Якось ти повернувся з роботи й спитав: “П’ємо каву, поки є світло?”
Так – відповіла я й залипла в цілунку твоїх вуст. 

З того часу минуло багато часу, але ми завжди п’ємо каву разом поки є світло. Бо поки є світло міліє темінь, зникає страх перед незвіданістю і пристрасть відчувати біль зникає разом з тривогою… Боже мій… щоденною тривогою… Просто настали такі часи, коли час немає ніякого значення, майбутнє живе сьогодні, а теперішнє у миттєвості бути разом… поки є світло. 

– Знаєш, наше світло було, є і завжди буде.
– Знаю.
– 🙂
– 🙂

Світлана Кедик

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ. Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва