Спрага

помираю щодня, щомиті. І кожен раз по-свому

Нужденний, стражденний…
А чи кара Господня, чи велич випробувань?
Ти говориш про всемилість, про одвічну утробу Добра і Любові. Говориш про всепрощення і безмежну радість бути поруч з Тобою.
Але мовчиш про пекельну дорогу, що веде до Раю. Чого ж стелиш її не росою, а сльозами, всипаєш не квітами а людськими трупами…?
Хмарне небо тішилось ранковою задухою після теплої-теплої… ночі. Навстіж відкриті вікна і двері передбачали вологу. Та спасенний дощ не пішов. І далі мучив землю спрагою, такою пекучою, такою всепоглинаючою спрагою. 
Пити. 
Дай пити. 
Пити дай!
Іже я помираю.
Помираю щодня, щомиті. І кожен раз по-свому. Кожен раз по-новому. У криках, у муках, у болі і без… без відчуття страху і з ним.. від байдужості – Твоєї, своєї, нашої. 
Нужденний, стражденний!…
Чи кара це Господня, чи велич випробувань!
Так вогко віддаючи душу у засвіти райського саду йду квітуючим полем. Сонце попереду, збоку і ззаду омиває теплом і світлом – приємно.
Де ж ти був!? 
Де ж ти був за життя мого, мій світе!?
Сухість у роті.
Виконай останню волю – питии, просто дай пити.
І я змоченим цілунком воскресну.
Нужденний, стражденний, небесний.

Світлана Кедик

ВЕЛИКЕ СТИХАННЯ.Зміст

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва