“Квітуча Україна” і внутрішнє дитяче сонце

Події“Квітуча Україна” і внутрішнє дитяче сонце

“Квітуча Україна” і внутрішнє дитяче сонце

Малюнки, як вияв емоцій. Кольори, що зумовлюють дитячий погляд зсередини дорослості. Діти, які дарують занурення у палітру яскравої творчості. По своїй суті, дитяча творчість справді яскрава, насичена фарбами позитиву, віри, натхнення. Імпровізація їхніх думок не потребує ані пояснень, ані аргументів, бо є факт – композиція щирості.

Сьогодні діти стали ключовими особами настрою дорослих, бо порадували незабутніми враженнями від споглядання робіт, що дають силу жити. 

Хто з них стане у майбутньому фаховим художником не суттєво, зараз потреба часу у їх безпосередньому прояві себе. Малюнки наповнені дітьми – саме так би я охарактеризувала виставку учнів образотворчого відділу Широківської мистецької школи “Квітуча Україна”.

Як зазвичай, подію відкривала адміністратор виставкової зали “Імпасто” Валентина Костьо. Доречним стало все: погляди, хвилювання, пустотливість та бешкетування, очікування початку дійства та його завершення… фотосесії, грамоти, усмішки, вітання, гордість батьків та друзів; непідробний захват та щирість – саме так як в малюнках. 

“В кожній людині є сонце. Тільки дайте йому світити” – сказав Сократ.

Проте, як би ми не розглядали філософію творчості, єдине, чого не віднімеш від таланту, це бажання й наполегливість займатися тим, що приносить задоволення. У даному випадку це дитячий посил та клопітка робота їх наставниці/викладачки Альони Стасюк. 

Раджу відвідати виставку “Квітуча Україна”. Вас вразить все – і композиційний ряд, і колірна гама, і сюжет і внутрішнє сонце дитячих робіт.

Світлана КЕДИК

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва