Серця австрійців підкорили. Як музикантів їх належно оцінили

ПодіїСерця австрійців підкорили. Як музикантів їх належно оцінили

Серця австрійців підкорили. Як музикантів їх належно оцінили

Ці 5 днів, проведених у австрійському містечку Вольфсберг, спільні репетиції і багатолюдні концерти, відкрили серця простих людей, які щиро люблять класичну світову музику, її варіантні озвучення, свої інтерпретації гармонізацію та злиття звуків, які синхронно творять канву композиторського задуму і втілення в озвучену оркестром мелодію.

Слухачі знаходили в ній необмежені уявою відчуття, гармонію звуків, які, торкаючись чутливих струн людської душі, викликали щире захоплення, подив і радість, трепет і сум, переживання і відчуття торжество життя, бажання обійняти весь Всесвіт. Він залишився недосяжним людині, при всіх її стараннях і можливостях досі нею до кінця не пізнаний і не вивчений. Так і залишається він нерозгаданою загадкою сучасного людства. І як колись італійський монах Гвідо д’Ареццо (Гвідо Аретинський) запропонував записувати музику через ноти, так і ми, через класичну світову музичну культуру прагнемо відчувати подих вселенної, її доторки до кожної планети сонячної системи.

Високий професійний виконавський рівень оркестрантів з провінційного містечка виноградів проклав надійний місточок дружніх зв’язків між двома нашими містами, країнами і творчими колективами, які так щиро започаткували наступні творчі зустрічі і бажання обмінюватися концертними виступами. Щиру подяку Виноградівці висловлюють меру міста Ханнесу Примусу, пану Томасу Шміду, шановній пані Міхаелі Ліенштер, колишньому меру Хансу-Петеру Шлагальцу за проявлену ними щиру увагу, турботу, надійну допомогу і підтримку, людську гостинність, яку вони так привітно і людяно проявили до виноградівців на протязі 5 днів. Цей літній проект став територією творчості. Її не розділили кордони, а зєднала вічна віденська класична школа Вольфганга Амадея Моцарта, Франца Йозефа Гайдна, Франца Петера Шуберта… Вічна музика Людвіга ван Бетховена, династії королів вальсу Штраусів, в творах яких передано торжество життя. Його не перервати ніяким війнам, Бо Бог береже Україну і її народ!

Окрему подяку хочеться висловити нашій землячці Наталії Миколаївні Шреттер-Фотул, яка зараз проживає в Австрії та її однодумцю ‒ чоловіку, які використали всі можливості, зв’язки сфери громадського впливу, щоб так щиро і гостинно прихистити гостей з України, дати їм можливість розкрити свій високий професійний виконавський рівень і познайомити місцевих мешканців з культурою і необмеженими можливостями творчого зростання навіть у провінційних містечках, коли люди постійно горять творчим завзяттям і бажанням настійно працювати і зростати. Це була і чудова нагода святково й урочисто відзначити своє славне 50-ти річчя авторці цього літнього проекту, волонтерці і громадській діячці Наталії Миколаївні, яка свою викладацьку кар’єру колись теж розпочинала у Виноградівській дитячій музичній школі імені Бели Бартока. І цей запал і любов до музики та хорового співу з честю несе через усе своє життя!

Пережиті виноградівцями ці неповторні дні і миті небувалої радості, щастя, музичної окриленості і злету хай надихають їх і надалі жити, діяти, творити, насолоджуватись улюбленою справою їхнього життя і прийдешніх у часі днів! Від щирої душі, ми земляки вітаємо усіх наших оркестрантів і його керівника, заслуженого працівника культури україни, який 34 роки керує камерним оркестром і дирегує ним, Віктора Івановича Марушку. Ви були неперевершеними. І ми дуже вражені вашим  виступом, успіхом, співою юної Інесси Соо та нашої Наталочки Фотул, які підняли присутніх піснею «Боже, Україну збережи»… 

Головне, ви щасливо  уже добралися додому.  Поставленої мети – досягли. Серця австрійців розтопили і підкорили. На землі, яка просякнута вальсами Штраусів, вас належно оцінили. І хай Боже провидіння веде вас до нових вершин, які досяжні настирною і наполегливою старанністю і неослабною щоденною працею.

Марія Конкіна 

очільниця Виноградівського відділення ГО МАЛІЖ

Я нікому не віддам твою весну, край зелений і незайману красу, дикий ліс, квітучий яблуневий сад, тиху велич переплетених Карпат! Україна - моя радість і журба, моя тиха, віком стомлена сльоза. Ми разом з тобою будемо завжди, моя пісне, білим голубом лети... Люблю дітей за їх наполегливість, неупередженість та щирість...

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва