Тамарі Підгородецькій – 90 років

ОсобистостіТамарі Підгородецькій – 90 років

Тамарі Підгородецькій – 90 років

Сьогодні дуже приємна подія в житті колишньоі нашої улюбленої вчительки –  англічанки Чорнотисівської середньої школи на Виноградівщині Тамари Михайлівни Підгородецької. Доля навстіж розпахнула її 9О-те, розквітле в ряснім цвіті і настояне на запахах першого укосу трав, життєве літо. Кожна наша зустріч у місті, дзвінок по телефону чи побачення на масовім заході завжди радує серце. Ваша материнська доброта і теплота завжди навертає на спогади з безжурного дитинства, де на лузі наших мрій ми плекали любов до мови туманного альбіону. Здоров’я вам, рідненька, бадьорості, енергії і сил далі впевнено крокувати до сонячного вашого століття. Цього щиро вам бажаємо ваші колишні вихованці і випускники.

Сьогодні приємна подія відбулася в житті нашої улюбленої вчительки, колишньої викладачки англійської мови Чорнотисівської середньої школи Тамари Михайлівни Підгородецької. Вона відзначатиме красну дату – своїх гарно прожитих на світі 90 літ. У колі рідних, колишніх колег і друзів, своїх вихованців і випускників, які й досі із вдячністю, людською теплотою і приємністю, щирою шаною і повагою згадують її цікаві, насичені розробленими практичними темами поглибленого вивчення іноземної мови уроки та можливості вільного спілкування учнів між собою на іноземній мові туманного Альбіону, зворушливо прийматиме щирі вітання і теплі побажання, заслужені багаторічною своєю скромною працею на педагогічній ниві.

Виросла на Київщині у мальовничому містечку Сквирі. Дитиною пережила роки воєнного лихоліття, нелегкі часи відбудови. Стала донькою «ворога народу». З братом Миколою самотужки вибивалися в люди. У Києві успішно закінчила інститут іноземних мов. По розподілу на роботу потрапила в Закарпаття. Її відрядили вчителювати в прикордонне село Чорнотисово на Виноградівщині. Тут вона зустріла східнячок, теж молодих, щойно прибулих в село вчительок географії, хімії та української мови і літератури – Галину Кіральгазі, Євгенію Волос та Євдокію Бобик, які після вузів теж розпочинали свою трудову діяльність в цій школі і одразу потоваришували на довгі роки… Молодій учительці життя приготувало приємну на все життя зустріч із старшиною прикордонної застави юнаком з Кубані, Анатолієм Шапко, який служив у цьому селі. Невдовзі вони побралися. З часом молода сім’я переїхала до Виноградова. Поселилася родина Шапко на вулиці Пушкіна. Звідси сина Гену відводила в садочок, а сама поспішала на уроки у Виноградівську школу-інтернат. Незчулася, як промайнули роки. Коли не стало Анатолія, з сином прикипіла до землі. На невеликому клаптику біля хати висадили деревцята, кущі малини, ожини, порічок, для своїх потреб стали вирощувати городину, квіти, які з ранньої весни до пізньої осені квітують у дворі.
Тамара Михайлівна пишається сином, його сім’єю. Невістка Галина Михайлівна завідує міською бібліотекою. Живе цікавими і змістовними публічними заходами і подіями, творчими вечорами, зустрічами, презентаціями книг місцевих авторів. Внучка Камілла вчителює. Вона – математик. Син Геннадій вже на заслуженому відпочинку. Але, як механіка, його часто просять допомогти в ремонті котлів чи запуску системи опалення в зимовий період.
А Тамара Михайлівна скрашує свої будні працею по домашньому господарству. Від душі їй хочеться побажати міцного і надійного здоров’я. Душею надовго залишайтесь молодою. Хай Ваша сонячна посмішка не сходить з лиця. Привітне і щиро зронене устами слово хай стане потіхою, підтримкою і розрадою усім тим, хто його дійсно потребує.
І хай живеться вам спокійно та довго, щоб з перемогою вам випало всіх нас вітати!

Марія КОНКІНА

Я нікому не віддам твою весну, край зелений і незайману красу, дикий ліс, квітучий яблуневий сад, тиху велич переплетених Карпат! Україна - моя радість і журба, моя тиха, віком стомлена сльоза. Ми разом з тобою будемо завжди, моя пісне, білим голубом лети... Люблю дітей за їх наполегливість, неупередженість та щирість...

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва