Професійно зрілі та успішні, готові до турне по Європі

ПодіїПрофесійно зрілі та успішні, готові до турне по Європі

Професійно зрілі та успішні, готові до турне по Європі

Вони проявилися, виросли, змужніли  на інтернетній платформі YouTube. І звела їх до гурту любов до народної  пісні, співанки, коломийки, до своєї самобутності і рідної неньки-України. Ядром цього творчого колективу  спочатку став народний весільний гурт з незвичною назвою “ОСТРА  ТИРНИНА”. Вперше вони вийшли на люди в листопаді 2015-го року. І присутні на весіллі гості, яких того вечора вони вперше веселили, вдячно знімали хід їхнього виступу і як знімки   та  відео ролики оприлюднили через Інтернет. З цього і почалося їхнє  знайомство з чисельною людською аудиторією, започаткувалася їхня  популярність і ні від кого не запозичена    слава. Їхні пісні слухали в Ізраїлі й  Аргентині, Литві і Перу, Польщі і Канаді,  Греції і Австралії… Нашого цвіту в теперішній час по всьому світі… Гарні мелодії і пісні у їхньому виконанні  почали торувати надійні стежини до людських  сердець. Слухачів вони полонили своєю щирістю, людсько харизмою, азартом і вродою, властивою молодості.

Так на очах людей згуртувався цей  аматорський самобутній колектив однодумців. Його очолила Андріана  Матіко-Улинець. До гурту одразу  увійшли солісти Євген Росоха та   Василь Повх, клавішник на синтезаторі  Михайло Беланин, гітарист Віталій  Шелельо, барабанник Артем Фурдь,    віртуоз-скрипач  Андрій Маркович,  ведучий – Юрій Буряс. Пісні для гурту став писати професійний композитор і аранжувальник з Мукачева Дмитро  Варга. До “Острої Тирнини”    приєднався Олександр Мельник та   танцювальний колектив з 12 дівчат.   Всі, як на підбір  – по росту, віку і юній вроді. І одяг  вишуканий,   національний до кожного танцю. І мозаїка класичних візерунків, яка плавно розкриває  глядачам наш національний колорит на заднику сцени, і  музичне його озвучення та   азарт, переданий танцюристками  до зали, все приємно доповнює концертну програму і створює святкових настрій, захват і задоволення глядачів, зараз   побаченим і пережитим враженням, що йде зі сцени.

Пересічні глядачі і учасники фан-клубів продовжують уважно стежити на наростаючою популярністю цього народного весільного аматорського гурту “Остра Тирнина”. Їх запрошують скрасити пам’ятні та знаменні дати в колективах, установах, на підприємствах, в житті самих замовників-людей у період наспілих в їхнім житті пам’ятних і хвилюючих подій – на весілля, дні народження, хрестини (зірчини), срібні, золоті, діамантові весілля, випускні вечори в навчальних закладах … і вони  успішно   вкладаються у всі графіки намічених подій, прагнуть внести в них свіжу струмину світлої радості, захвату своєю, успадкованою по лінії роду,  відшліфованої часом  культури і родинного менталітету.

– Зізнаюсь,– посміхаючись розповідає  солістка гурту Андріна Матіко, – ми не очікували, що  в Інтернеті, окремі наші номери, наприклад, на самім початку  пісні:  “ФАНТАЗЕР”, “КОРОЛЕВА  НОЧІ”, “Я ТАНЦЮВАЛА”  наберуть   мільйонних  переглядів. Шаленої   популярності набудуть наші  власні авторські доробки – “БІЛА  МОЛОДИЦЯ”, “ШІКОВНА  ДІВКА”, “ФАЙНО” … 

В чім секрет успіху цього колективу? 

В тім, що вони  близькі до людей, добре знають їхні запити і смаки. Люблять свою роботу. Не рахуються з часом і відстанню. Їдуть туди, куди їх запрошують і чекають, радо зустрічають, захоплено  слухають і щиро сприймають… 

Чого б хотіли в перспективі досягти? 

Випустити свої альбоми, кліпи, написати  більше нових авторських пісень, співзвучних з нашим часом та каверів таких успішних як “ЖОРЖИНИ”, “РОЗЛУК  НЕ  БУДЕ  “… Цей  згуртований  колектив наполегливо  працює над  своїм репертуаром виконуваних  номерів. Із своїми концертними виступами  їздить по містах і селищах міського типу Закарпаття, гастролює і в сусідніх, прилеглих до нас  Львівській та івано – Франківській областях.

І ось, нарешті, з великою сольною програмою “ВІЛЬНІ  НЕЗАЛЕЖНІ” народний вокальний гурт “ОСТРА ТИРНИНА”  виступив у Виноградівському міському  будинку культури. У переповненій залі, задовго  до початку концерту, свої місця позаймали  молоді і літні,  запрошені  захисники, що зараз  перебувають в  нетривалій  відпустці.

Прибулі до нас  гості свій сьогоднішній   виступ  приурочили 32-му Дню Незалежності України та на підтримку Збройних Сил України. Всі, зараз     вилучені за концерт  кошти, підуть на придбання автомобіля, так  необхідний  нашим захисникам  на передовій. 

Майже 2 години тривав успішний і захоплюючий виступ самобутніх    аматорів  цього  колективу. Глядачів   щиро  зворушили пісні “Не відвертай своїх очей”, “Не відпускай”, “Двоє”, “Ти повернись”, “Біла дівка”, “Шіковна молодиця” (її вдало доповнив танцювальний гурт “Viva dance vit”), “Ісусе, хіба ти  не  бачиш”, “Ще не  вмерла  України  ні слава, ні воля”, “Лупить безпощадно гадів москалів   128-ма закарпатська бригада”… У в’язанці популярних  в народі пісень звучать “Ой дана, поляна зелена” , “Ой,  не сама м, не сама  калину ламала” , “Ой, Марічко, люблю тя”, “Чужі жони такі суть”, “Ой, дана, май дана чия  рибка май файна”.

А вже з уст солістів спурхнула  нова,    знайома з дитинства пісня “Ой, Марічко  що тото, що ти  личко побито”. Її змінюють інші “Вечір удвох”, “Нестримна ніч”, “Скажи мені”,  “Любить-любить”, “

У виконанні цього  гурту неповторно  зараз звучать нові пісні “Ноти кохання”, “Під черешнею”, “Файно”, “Мала я, ще би ми рости”, “Зелений  гай”… 

Концерт непомітно  добіг кінця. І глядачі відчули, як зненацька стало тихо. Наче обірвалася струна, що сміялась, плакала, любила і страдала, вірила і чекала… Злива  оплесків заповнила простір зали між рядами. Знайшлися квіти, вдячні слова, бажаючі сфотографуватись з цим уславленим в народі колективом. 

А мені хотілося додати: 

“За 8 років ви змужніли, професійно піднялись і досягли високої  виконавської майстерності. Вам можна   пакувати валізи і вирушати в турне по Європі! Там успішно пропагувати нашу самобутню культуру і верховинський  менталітет. Творчих вам успіхів і вдалих виступів  дорогі наші  гудаки і приємні   гості!”

Марія КОНКІНА,

очільниця  Виноградівського відділення  ГО  МАЛІЖ

Я нікому не віддам твою весну, край зелений і незайману красу, дикий ліс, квітучий яблуневий сад, тиху велич переплетених Карпат! Україна - моя радість і журба, моя тиха, віком стомлена сльоза. Ми разом з тобою будемо завжди, моя пісне, білим голубом лети... Люблю дітей за їх наполегливість, неупередженість та щирість...

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва