Пам’яті Миколи Михайловича Ігнатика

ОсобистостіПам’яті Миколи Михайловича Ігнатика

Пам’яті Миколи Михайловича Ігнатика

Ігнатик Микола Михайлович народився 10 серпня 1936 р. в селі Порошково Перечинського  району Закарпатської області.

З 1952 р. по 1957 р. вчився в Ужгородському училищі прикладного мистецтва у художників-педагогів Й.Й.Бокшай, А.М.Ерделі, Ф.Ф.Манайла, Е.Р. Кондратовича, В.С.Береца, О.Ф.Петекі, В.І.Свиди, М.О.Поповича та І.І.Бартка, на творчих семінарах-пленерах у А.А.Коцки, М.А.Кашшая, Г.М.Глюка, З.І.Шолтеса, В.В.Микити, І.М.Шутєва та М.В.Медвецьких, Ю.Д.Герца, В.Ю.Скакандія, С.Й.Мальчицького, Ф.З.Коложварі.

Вчившись у Ужгородському училищі прикладного мистецтва та бравши участь у численних творчих семінарах, він експонував свої твори в Україні та за її межами.

Його праці вперше були представлені на обласній виставці у 1962 році, а пізніше він брав участь у республіканських виставках у Києві та Москві. 

У 1971 році його твори експонувалися на виставці “Молоді художники України” у Москві. Ігнатик не лише був творчою особистістю, а й активним учасником культурного життя Виноградова, сприяючи розвитку самодіяльних художників та майстрів народної творчості. 

Він також залишив свій слід у історії регіону вклавши свій досвід та навички у пам’ятниках, включаючи обеліск Слави в с. Велика Копаня та надгробні пам’ятки Імре Ревесу й Белі Бартоку. 

Ігнатик Микола Михайлович

Подорожі Ігнатика в Європу в 1983 році, зокрема побував у Данії, Англії, Франції, Португалії, Іспанії та Італії де зробив ряд картин, які і до сьогоднішнього дня зберігаються у музеях різних куточках світу. Вони додали його творчості міжнародного визнання. 

З 1959 року він проживав і працював у місті Виноградів, вносячи суттєвий вклад у естетичне оформлення міста та сіл району. За що йому велика шана та вдячність  за його працю… 

З повагою, Іоанн Фон Геннінгс

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва