Поки ми живі, героїв завжди будем пам’ятати!

ОсобистостіПоки ми живі, героїв завжди будем пам’ятати!

Поки ми живі, героїв завжди будем пам’ятати!

День білим птахом лине в небуття,

На небі зоряний серпанок

Тобі подяка, Боже, за життя,

Благослови побачити кожний новий світанок…

З новою концертною програмою “Любила” у Виноградів вперше завітала Анастасія Приходько

Афіші, що запрошували глядачів нашого міста на її виступ, одразу привернули до себе  увагу багатьох. У вказаний час зал повністю заполонили  виноградівці. І ось, запалу тишу очікування появи  Анастасії Приходько, порушила    щемна  мелодія. На  заднику сцени  оживають  епізоди її  життя. Вдало зняті в кліпі   сцени її активної громадянської позиції. Співачка  завжди в гущі подій. Ось  вона  співає  хлопцям у час  перепочинку після  запеклого бою; ось  дає концерт для поранених в  шпиталі; ось  створює  настрій  для  прибулих, яких  обміняли і звільнили з полону…  Кожна сценка кліпу вражає правдивістю, її  непохитною  силою переконання,   патріотичним налаштуванням, жіночою харизмою, вібруючим  голосом драматичного сопрано, вкладеною чуттєвою глибиною її  душі, емоцій, переживання, страждання,   хвилювання і переконливої віри: “Ми  –  українці!  Україна, як мати, у нас –  одна!”

З7-літня  Анастасія Костянтинівна задумала і цікаво побудувала свою програму   виступу. Вона  започаткувала її  як невимушений діалог між сценою і залом:  глядачі  задають їй конкретні запитання;  вона на них –  вичерпно і правдиво відповідає…. І ось,  що з  того  вийшло. Співачці  прийшлося  розповісти всю  свою життєву біографію. Народилася  21 квітня 1987-го  року в  Києві. Мати,  українка Оксана  Михайлівна. Вже мала дворічного сина Назарчика, коли в сім’ї  з’явилася  галаслива і неспокійна  дівчинка  Анастасія. Працювала вона театральним  критиком, а згодом – в Міністерстві  культури України.  Батько, росіянин, шахтар, уродженець хутора Тополиний, в   Ростовській області  –  Костянтин Рибалов. Коли  Настуньці було 4 рочки, батько залишив її  матір  з двома малими дітьми на руках. Його тягнуло додому, а  Оксана    Михайлівна не захотіла  залишати свою землю, свій рідний Київ. На цім і розійшлися,  розірвали родинні стосунки.

Життя  давалось не легко. Але Анастасія звикла до того, що скрізь за себе має  постояти  сама. У музичній  школі грала на фортепіано, флейті, гітарі. Паралельно відвідувала і навчалася в диригентсько-хоровому класі. Професійну освіту (клас народного  вокалу) здобула в Київському державному музичному училищі імені    Глієра. Як у всіх  молодих, в  коло її інтересів  входили різні захоплення:  верхова їзда, шахи, тайський бокс, стрільба…  Володіючи  рідкісним  сильним голосом контральто (охоплював аж три октави) Анастасія Приходько стала співати  на сцені. У  її  репертуарі  авторські пісні,  мелодійні народні композиції. Її  жанр: етно- та поп –  музики…  Вони і привернули до неї увагу людей з шоу-бізнесу. Після перемоги на  телепроекті реаліті  шоу  “Фабрика  зірок-7”, що був створений  для підтримки молодих  виконавців,  Анастасії  Приходько  випало співпрацювати спочатку з Костянтином, а потім з  Валерієм Меладзе , Микитою  Рубченко ,  ТІК, брати   участь  в  лейблі  ТОВ “Moon rekords “, заснованому в 1997-році Андрієм Пасічником. Тепер її жанр  охоплював поп, рок, реп… її  синг “МАМА” одразу став неймовірно  популярним. У свій  репертуар концертних виступів його включили вже відомі співачки Маша Собко та Таїсія  Повалій, але так як  вона його виконує сама, це справді – неперевершено.

Потім, Анастасія  Приходько активну брала участь у багатьох телевізійних проектах та  шоу-програмах, була не лише учасницею, але і членом журі… Їй  запам’яталися “Великі перегони”, “Танцюю для тебе”,  “95-ий  квартал”, “Бійцівський клуб”… Своїм співом    вона запалювала людей на Євромайдані. Возила мітингувальникам  гарячий  чай, каву, їжу, одяг.  А зі сцени виголошувала нескореним українцям: “Я з вами!  ми разом і до кінця!”  Дивно, коли мати була нею вагітна, батько наполягав, аби зробила аборт. Є  Назарчик – і досить. Їм більше дітей не треба. Але Оксана Михайлівна не піддалася на  чоловікові погрози і зберегла  свою, вже під серцем, живу дитину…

І щира їй подяка за це. Дала  вона Україні  не просто  доню, а  відому  українську  співачку, громадську діячку, Заслужену артистку  України  (2017 ), співзасновницю громадського руху “Вимагаю змін”… 

А як  склалася особиста доля співачки? Першим її цивільним чоловіком був абхазький бізнесмен Нурі  Кухілева. Від нього в квітні 2010-го року народила донечку Нану. Однак,   на початку 2013-го подружжя розлучилося… і напевне, не дарма, в нашім народі   кажуть: “Долі своєї не обійдеш і конем не об’їдеш”. Ще в школі, першокласниця  Настуня  запримітила на три роки старшого за себе хлопчика Сашка. Він був з  заможної  родини. Йому батьки ніколи і нівчому не відмовляли. Підростав собою гарний, а ще  розумний і здібний хлопчина. У старших класах дівчата зграйкою вилися навколо нього, упадали кожна по-своєму до нього проявляла свої  почуття. Йому  подобалась білявка, Насті він уникав, не бачив. І ось випадкова зустріч змусила обох відчути, якою  важливою в їхнім житті  стала ця зустріч. Тепер уже  назавжди… 4   вересня  вони з  Сашком відсвяткують 11-ліття свого сімейного життя (прізвище  свого чоловіка вона ніде не афішує, бо просто вважає  є, що любов і щастя  люблять тишу). 15  серпня  2015-го співачка народила сина Гордія, а 25 березня 2021-го другого сина   Луку.

Її  пісні  будили душу, придавали святкового настрою, звивали чисті почуття…

Як хвилююче співачка виконує пісні “Тримай мене в своїх долонях, не відпускай” , “Якби мати знала”, “Чарівна скрипка “… Після вдалого тестування глядачів і їхній   обізнаності: по мотиву пісні проспівати один її куплет, Анастасія Костянтинівна співає свою неперевершену  “Мама”, популярні  серед молоді авторські свої хіти “Холодно”, “Зуміла”, “Між нами небо”… Ще й досі згадується пісня Анатолія Пашкевича “Степом, степом йшли у бій солдати”. У Другій Світовій  війні дідусь  співачки  дійшов до Берліна і розписався на стіні рейхстагу… Йому і всім героям України, полегли на  широкомасштабній  кровопролитній війні, яка триває і відбирає життя  цвіту нашої нації, вона, зі щемом в голосі, зараз присвятила її. А  потім звучали “Віра”, “Три зими”, “Все  за тебе”, “Голос народу”…

На сцену вибігають і стають поруч з мамою син Гордій  – справа, дочка Нана – зліва.   Одностайно  підхоплена залом лунає “Молитва за Україну”. Українська співачка, яка  22 роки на сцені  –  Анастасія Приходько урочисто проголошує: 

“Поки ми живі, пам’ять  про героїв невмируща, бо герої не вмирають! Клином журавлиним вони відлітають у  всенародне безсмертя! 

Зал, стоячи скандує:  “Слава Україні!” і як звитяжний клич, у відповідь звучить: “Героям  слава!”

Марія КОНКІНА,

очільниця Виноградівського відділення ГО МАЛІЖ

Я нікому не віддам твою весну, край зелений і незайману красу, дикий ліс, квітучий яблуневий сад, тиху велич переплетених Карпат! Україна - моя радість і журба, моя тиха, віком стомлена сльоза. Ми разом з тобою будемо завжди, моя пісне, білим голубом лети... Люблю дітей за їх наполегливість, неупередженість та щирість...

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва