Ян Корпош, “Банда Фан” та “Банда Винороб”: 1:1 – нічия на користь добра

ОсобистостіЯн Корпош, “Банда Фан” та “Банда Винороб”: 1:1 – нічия на користь добра

Ян Корпош, “Банда Фан” та “Банда Винороб”: 1:1 – нічия на користь добра

“Виноградів – невелике містечко на Закарпатті, відоме своєю історією та культурою, – так почав “заливати” Ян Корпош рекламуючи мені ініціативне виноградівське юнацтво, яке створило власні блоги: “Банда Фан” та “Банда Винороб”.

Ти як в анекдоті про вош – кажу йому. Кажи, що хочеш? 🙂

 – Та що ви, – дарує свою фірмову усмішку хлопець, – ну добре, у риби під лускою справді є вош… 🙂 Та я хочу сказати, що наші хлопці на блогах….

– Добре, що не блохах… – перебиваю його розмову. – Може, краще щоденник? Себто молодь веде онлайн-щоденник…

– Ну, так – онлайн-щоденник  про своє життя та місцеві події. Їхні блоги-щоденники – “Банда Фан” та “Банда Винороб” – стали справжніми острівцями натхнення та добрих справ…

Загалом, це група друзів, які діляться зі своїми підписниками щоденним життям, веселими історіями та пригодами. Їхні відео та пости завжди наповнені позитивом і гарним настроєм, що приваблює дедалі більше глядачів. Адже їх ведуть молоді ентузіасти, які просто, доступно, дотепно розповідають про життєві події, та інтерпретують їх під місцевий сленг пропагуючи життя, як воно є  –  живи та насолоджуйся життям. 

Місцеві онлайн-зірки з “Банда Фан” та “Банда Винороб” скомпонували ініціативу зусиль та запропонували всім охочим долучитись до збору коштів на допомогу військовим. Куратором даної ідеї став мій знайомий Ян Корпош, як виявляється, волонтер «Рух Підтримки Закарпатських Військових м. Виноградів». Він звернувся до них з пропозицією об’єднати зусилля для добрих справ. Його ідеї та ентузіазм знайшли відгук серед юнаків, і вони вирішили разом зняти відео на підтримку військових.

«Ми зняли відео, в якому висловили свою підтримку захисникам України та оголосили про збір коштів на допомогу військовим. Відео було емоційним та щирим, і його швидко розповсюдили в соціальних мережах. В той же вечір його бачили 20 тисяч користувачів Instagram» – розповідає Безега Євген, учасник “Банди Винороб”. 

Результат не змусив себе чекати. Лише за дві години після публікації відео, збір коштів був успішно закритий. Люди активно долучилися до ініціативи, перераховуючи гроші на підтримку військових. Це був справжній прояв єдності та взаємодопомоги.

«Разом ми зібрали 16.840 грн. (14.840 зібрано, 2.000 залишок з минулого збору) 16.000 грн. було витрачено на шини для автівки оперативного реагування» – розповідає Ян Корпош.

Це уже не вперше мій юний друг, Ян Корпош, докладає зусиль задля доброї справи: проводив аукціони книжок (до речі, моїх), тубусів розмальованих місцевими художниками; займався збором пластмасових кришечок… і все це так, чи інакше на допомогу ЗСУ. 

Як кажуть у нас на Закарпатті – най му Бог подержить сохташ та його цімборам-блогерам.:)

А від військових особливі мотиваційні слова вдячності:

«Хочемо висловити подяку Виноградівській громаді та цим юнакам за їхню активність та небайдужість.  Вони молодці. Показавши, як можна змінювати світ на краще, навіть будучи ще зовсім молодими. Їхній приклад мотивує інших долучатися до добрих справ та підтримувати збори.»

Ian Korposh – перейти

Світлана КЕДИК

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва