Владислав Беланінець та його “Вертикальна горизонталь”

ПодіїВладислав Беланінець та його “Вертикальна горизонталь”

Владислав Беланінець та його “Вертикальна горизонталь”

Відомий з відомих у Виноградівському колі митців та цінителів живопису Владислав Беланінець, презентує добірку власних полотен у виставковій залі “Імпасто”. Вдосталь вгамовані емоції стримують гонор молодого автора у темних тонах, якщо не казати чорному. Не беруся казати, що саме він зображує та передає через сакральну складову, здебільшого відтворюючи фрагменти церков та постать Христа з Юдою. Але динаміка кольорових фарб  грає з способом їх нанесення на полотно. Скоріше за все, перед нами представлено черговий досвід художника, чи спроба себе у новому стилі написання без потаємних заглибин у свідоме і несвідоме. Тому попускаюсь у роздумах і просто дивлюся. 

Знаєте, в середовищі людей, що розуміють стиль і колористику, враження мають здатність переходити від одного до іншого, це, наче, вірус, що передається чуттєво-повітряним шляхом викликаючи на обличчі усмішку; провокуючи добротний гумор, як зауважив пан художник Омельченко Олег: “…малювати чорне на чорному…”  (в сенсі стверджувати, що так воно є). По великому рахунку, немає різниці – біле на білому, чи чорне на  чорному, важливо аби роботи автора викликали певне заціпеніння, хай навіть від нерозуміння, але чіпляли, мов гачки підвішували думки у стані невагомості. Саме так, як це “роблять” зигзаги Владислава Беланінця. 

Привітати живописця прийшли його колеги митці. Як сам зауважив Владислав, друзі вносять у його особистий розвиток, як художника певний внесок: він стверджується разом з ними, під їх неабияким впливом, за що дуже вдячний. Усе інше, що складає, сьогоднішній явний результат – це 100 відсотків його наполегливої творчої роботи.

Хвалений, неперхвалений, добрий предобрий, як скибочка хліба, хоч бери маслом маж і з’їж, Владислав погруз у черговому досягненні себе на дорозі до великого успіху улюбленого та народного художника…

Ну, і насамкінець, назвою виставки автор започаткував творчу дорогу: спокійно, врівноважено, прямолінійно і тільки вверх, до вершини   – “Вертикальна горизонталь”.

Довідково

Владислав Беланінець

(1995р.н.)

Живописець.

Народився та живе в м. Виноградів. Закінчив  Закарпатський художній інститут, факультет живопису. Викладач Аттіла Коприва.

Працює в техніці олійного живопису. Пише портрети, пейзажі, натюрморти. Надихається творами Закарпатської школи живопису.

Член творчої групи ART LIFE, м. Виноградів.

Участь у виставках:

2021р. – персональна виставка, виставкова зала ІМПАСТО, м. Виноградів.

2022р. – участь у міжнародному пленері «Пензлем за мир», с. Пейтерфолво, Закарпаття. Після пленерна виставка в м. Ужгород.

Групова виставка «Мозаїка архітектоніки», «Музи не мовчать», виставкова зала ІМПАСТО, м. Виноградів.

2023р. – участь у благодійному проекті Ігоря Іванкова «Намолене небо»,

Івано-Франківськ. Участь у виставці до Дня художника.

2024р. – Групова виставка в музеї архітектури та побуду, м. Ужгород та в 

міській картинній галереї, м. Хуст.

Учасник та організатор багатьох пленерів, лекцій «Закарпатські художники. Минуле та сьогодення», які влаштовувала група ART LIFE, що відбувалися в місті Виноградові.

Виставка триватиме місяць.

ІМПАСТО відкрито:

ср-пт з 11 до 17кч,

сб-нд з 11до 15кч,

пн-вт вихідні

Вхід вільний

Побувала на виставці Світлана КЕДИК

Народилася 24 січня 1981 року поблизу міста Виноградів) – українська письменниця, авторка поезій з вишуканим присмаком еротизму, філософських есе та прозових творів, казок для дітей. Дипломантка конкурсу Коронація слова 2011 в номінації «Романи» за збірку казок “Зірочка”. Лауреатка “Сорочої премії” ім. Петра Сороки (2021) в номінації “Денникова проза” за книгу “Етимологія щастя” Засновниця та редакторка культурно-мистецького інет-видання “Виноградівські Вогні”. Авторка книжок: «Світ Добра» (Карпатська вежа», 2012); «Етимологія щастя» («Український пріоритет», 2020); Співавторка: «Трикутник» («Лілія», 2017)

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва