Світ Добра: послами у коханні повинні бути думки

ЛітоглядСвіт Добра: послами у коханні повинні бути думки

Світ Добра: послами у коханні повинні бути думки

«Світ добра» Світлани Кедик – це світло її закоханого серця, жіноча суть якого, переборює стриманість і виборює ореол щастя квітучого раю на землі. Вона заповнює собою світ в якому живе і бере часточку від світу для себе, щоби народжувались мрії, щоби цвіло серце, буяли почуття і з`являлися неперевершені думки, які силою відчуття знайдуть прихильність і взаємність, відіслані до Всесвіту. Думки супроводжують бажання, бажання закоханих – бути разом, відчувати одне одного, як самого себе. 

«Послами у любви должны быть мысли» 
Це шекспірівські рядки із  «Ромео і Джульєти». Перечитуючи збірочку, читаєш не рядки слів, а саме думки, звернені з надзвичайною потужністю не тільки до коханого, а й до цілого світу. Закономірно – це живородне тло добра. Героїня чистотою, проникливістю, виразністю відчуттів і багатсвом переживань так схожа на образ Джульєти… Її чарівнісь в неоціненому скарбі, що несе в своїй душі – коханні, бо немає багатсва більшого. 


Любовь, 
Что сущностю богаче, чем словами 
Горда собой, не требуя прикрас. 
Кто сосчитать имущество свое 
Способен, тот, более, как нищий; 
Моя ж любовь так вышла из границ, 
что не могу я счесть за половину 
ее богатсв. 


Полонена цим відчуттям, героїня відозмінює світ на свій смак. Цей смак диктує бажання. 


… Я одягаю смак бажання… 
… За руку з щастям йду твоїм… 



Освячені небом, дзеркально-чисті її почуття тисячогранним відблиском торкаються кожного хто прочитає її зізнання. Погодьтеся, тільки безмежно закохана жінка здатна так щиро і відверто ділитися ним з іншими. Життєва магія тут в простих речах, які інколи просто не озвучуються, або озвучуються не тактовно-грубо. 
Мелодією звучать рядочки, які переповнені вже не передчуттям закоханості, а піднесені апогеєм, вдумливо віщують дійсність, яка можливо з боку інших не надто стримана, але… 
Вона вільна і щира, тому квітуюча і сяюча, безмежна в пориваннях, щедротна у творінні щастя. Хіба не благо – відкрити у собі “божественне джерельце”, яке дарує п`янке бажання кохати усією повнотою серця. Кріз проникливі промені його, героїня пізнає цей світ, красу якого від народження несе в собі, як і присутність Бога. Це надихає її на відвертість – м`яку і довірливу. 
Оголена. Така шокуючи-вразлива, бентежить простотою і звичайністю. Здавалося ця тема могла б залишитися в рамках авторського права на “інтим” і обійтися без ексцесів… Але чи можуть бути копії з життя? Відкритість ця не із замкової щілини – в дверях розкритих навстіж. Ви дихаєте нею на повні груди, кожним словом. 
Перенароджена. Ця жінка вільна від ідей і зобов`язань. Її покликання – це бути жінкою, не приміряючи на себе ніякі інші ролі. Як теплі хвилі Гольфстріму, купається серед океану вируючих пристрастей і божеволіє від того, що живе… в його долонях і може відчувати його дихання у шепоті листя в гаю… Живитись нектаром із квітки, слухаючи янгольські співи… Торжественна ода жіночності! Велично й солодко, так віртуозно і сміливо, що вигукнути я готова “браво!” 

Валентина Костьо

Найбільше люблю пізнавати світ, люблю читати, малювати (живопис, графіка, ілюстрація), писати вірші, вивчати мистецтво, в’язати, думати, гуляти, спілкуватися, прибирати в домі. Не люблю куховарити, але з любов’ю готує для сім’ї. Народилася на Волині. Виросла на своїх фантазіях, тому творчий путівник веде мене з дитинства та особливе творче піднесення почалося в зрілому віці. Автор дитячих збірок для дітей: «Намистинки» (ілюстрації авт.) вид-во Олександри Гаркуші, м. Ужгород, 2011р. «Відчуття щастя» вид-во «Майстерклас», м. Київ, 2014р. Персональні виставки живопису та графіки: 2009р. – м. Мукачево, замок Паланок, 2010р. – м. Хуст, галерея «Митець Верховини», 2012р. – м. Виноградів, галерея «Хелена», 2021р. – смт. Опішня, Полтавська обл., Національний музей-заповідник українського гончарства. З 2013 року працюю адміністратором виставкової зали ІМПАСТО в м. Виноградів на Закарпатті. Займаюся виставковою діяльністю.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва