Мистецтво – завжди і всюди

РоздумиМистецтво – завжди і всюди

Мистецтво – завжди і всюди

Бажання – тільки поштовх, ретроспектива дії. Моє бажання творити поєдналося з бажанням розселитися  у великому Всесвіті, залишивши на землі різблено-мальовану, фігуративно обплетену скриню – мистецьку скриню. Відкриваючи її,  буду шукати не факти, а фактори. Не аргументи, а аргументацію. Не докази, а вільне сприйняття таких близьких і таких простих речей – світ навколо і світ всередині. Невід`ємна сполука життя – мистецтво. І нехай скептики заявлятимуть:  “А кому і для чого це потрібно!” – відповідати буде життя.

“Людина мусить жити заради мистецтва…”

Е. Контратович

Зобов`язання  чи покликання, по інерції чи по заданому руху ми всеціло підвласні переживанням краси. Індивідуальним чуттям виборюємо свої враження, поглинаючи супротив пережитих емоцій.

 Мистецтво давно не потребує доказів свого існування. Воно ЗАВЖДИ і ВСЮДИ! Нехай сто разів ті ж скептики, зазираючи у мою скриню, повторюватимуть, що там немає нічого вартісного, я бачитиму небо  на її дні, птахів у полоні вітру, джерела у прямокутних закутках і клубочки життєдайних, сонценосних фарб. Буду про це говорити і говорити, провокуючи видимість реальності до дії.

“Мистецтво повинно бути діючим”.

І. Брюлов

Взірці минулого, стривоження теперішнього і непереможний погляд майбутнього допоможуть нам об’єднати процеси внутрішньої роботи світу. Мистецтво в дії – це життя. Це конгломерат багатьох нашарувань відтвореня  –  “Історія мистецтва – це історія відроджень” ( Батлер Самюель), процес побудови гармонії, реконструкція світобудови… Як не сприймати це достеменно і безапеляційно!

Людина посеред різних ракурсів світу лише тому не губиться, що має фактор творчого мислення і неперевершене відчуття вдоволення.

,, Мистецтво – імператив! Веління викликати в серцях людей вигук:

,, Г А Р Н О !’’( А. Ерделі)

Б ‘ Ю Т И Ф У Л ! 

Валентина Костьо

Найбільше люблю пізнавати світ, люблю читати, малювати (живопис, графіка, ілюстрація), писати вірші, вивчати мистецтво, в’язати, думати, гуляти, спілкуватися, прибирати в домі. Не люблю куховарити, але з любов’ю готує для сім’ї. Народилася на Волині. Виросла на своїх фантазіях, тому творчий путівник веде мене з дитинства та особливе творче піднесення почалося в зрілому віці. Автор дитячих збірок для дітей: «Намистинки» (ілюстрації авт.) вид-во Олександри Гаркуші, м. Ужгород, 2011р. «Відчуття щастя» вид-во «Майстерклас», м. Київ, 2014р. Персональні виставки живопису та графіки: 2009р. – м. Мукачево, замок Паланок, 2010р. – м. Хуст, галерея «Митець Верховини», 2012р. – м. Виноградів, галерея «Хелена», 2021р. – смт. Опішня, Полтавська обл., Національний музей-заповідник українського гончарства. З 2013 року працюю адміністратором виставкової зали ІМПАСТО в м. Виноградів на Закарпатті. Займаюся виставковою діяльністю.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва