Грація мінливих форм Сергія Галая

ГалереяГрація мінливих форм Сергія Галая

Грація мінливих форм Сергія Галая

Художник шліфує свою творчість методом гранування. Ефект не передбачуваний, тому що творчий процес  не надто контрольований.

Так само він не контрольований у природі, в середовищі з якого художник бере натуру, бере образи, вихапує лінії, форми… Із усього звичайного залишаються тонкі прошарки. Вони і будують майбутнє полотно художника. Інколи він навіть не бачить площини, а якийсь абстрактний рельєф. В цьому випадку художник мусить використовувати пензель, як джерело світла. Форми квапливо з’являються в якомусь форматі, заповнюються фарбою і оживають. Мінливо перебігають із холодних тонів до теплих, заглиблюючись у лініях. Ледь помітна пульсація видає себе за рух і практично полотно виграє у цій позиції, бо показує кожен мікрон дії, ніби розщеплений атом показує нам свою багатократну інтерпретацію. Художник мислить і рухається одночасно з масивністю фарб. Виходить так граційно, так захоплено! Цей художник Сергій Галай.

Валентина Костьо

Найбільше люблю пізнавати світ, люблю читати, малювати (живопис, графіка, ілюстрація), писати вірші, вивчати мистецтво, в’язати, думати, гуляти, спілкуватися, прибирати в домі. Не люблю куховарити, але з любов’ю готує для сім’ї. Народилася на Волині. Виросла на своїх фантазіях, тому творчий путівник веде мене з дитинства та особливе творче піднесення почалося в зрілому віці. Автор дитячих збірок для дітей: «Намистинки» (ілюстрації авт.) вид-во Олександри Гаркуші, м. Ужгород, 2011р. «Відчуття щастя» вид-во «Майстерклас», м. Київ, 2014р. Персональні виставки живопису та графіки: 2009р. – м. Мукачево, замок Паланок, 2010р. – м. Хуст, галерея «Митець Верховини», 2012р. – м. Виноградів, галерея «Хелена», 2021р. – смт. Опішня, Полтавська обл., Національний музей-заповідник українського гончарства. З 2013 року працюю адміністратором виставкової зали ІМПАСТО в м. Виноградів на Закарпатті. Займаюся виставковою діяльністю.

Залишити відповідь

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.

Підпишіться на нас!

А ми триматимемо Вас в курсі останніх новин мистецтва